Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum este tratată modern o boală periculoasă?

Radu Pop
Sanador
sanador

Crampele care apar la nivelul gambelor în timpul mersului, senzația de picioare mereu reci și schimbarea culorii tegumentului pot fi semne și simptome care indică o afecțiune severă – boala arterială periferică sau arteriopatia obliterantă.

Boala apare în urma depunerii de plăci de colesterol și calciu pe pereții arterelor, provocând îngustarea acestora și limitând circulația sângelui în zona afectată, de cele mai multe ori la nivelul picioarelor. În lipsa tratamentului potrivit, boala poate duce la complicații severe, inclusiv la gangrenă și la amputație.

Din fericire, dacă afecțiunea este descoperită din timp și tratată corect, pacientul se poate bucura de o recuperare rapidă. În prezent, există mai multe metode de tratament pentru arteriopatie obliterantă, una dintre cele mai avansate fiind aterectomia cu sistemul Jetstream. Aceasta este o procedură de cardiologie intervențională, minim invazivă, astfel încât riscul de complicații este redus, iar pacientul se recuperează mai repede față de o intervenție de chirurgie vasculară.

Tratamentul cu Jetstream implică o mică incizie la nivelul arterei stenozate, prin care cardiologul intervenționist introduce un cateter, adică un tub subțire și flexibil, și instrumentele chirurgicale specifice, prin care sparge și aspiră placa de aterom. În acest fel, este restabilită circulația normală a sângelui, sunt prevenite complicațiile, iar simptomele sunt ameliorate sau chiar eliminate complet.

Sistemul Jetstream este indicat chiar și în cazul unor plăci de aterom calcificate, greu de îndepărtat prin alte metode. Cateterele Jetstream sunt asemenea unor burghie care sparg depunerile de calciu și totodată aspiră resturile rezultate în urma intervenției, astfel încât este prevenit riscul de embolie pulmonară. De asemenea, datorită acestui dispozitiv ultraperformant, țesuturile sănătoase nu sunt afectate, instrumentele retrăgându-se automat atunci când „simt” un țesut elastic, normal.

În anumite situații însă, poate fi indicat un tratament hibrid, care îmbină procedurile de cardiologie intervențională, cum sunt aterectomia și angioplastia periferică cu stent, cu intervenții de chirurgie vasculară, precum bypassul arterial.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu boală arterială periferică au acces la toate procedurile de tratament, în funcție de indicația medicală stabilită. În Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din țară care dispune de două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7, sunt efectuate cu succes tratamente intervenționale, precum aterectomie cu sistemul Jetstream, angioplastie periferică cu stent și trombaspirație venoasă AngioJet pentru tromboza venoasă profundă.

Atunci când este necesar tratament chirurgical pentru arteriopatia obliterantă, intervențiile sunt realizate într-un bloc operator modern, dotat cu echipamente de ultimă generație. De asemenea, pacienții primesc asistență medicală avansată, asigurată de echipa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR, acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel extins de competență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.