Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum functioneaza scolile in tarile unde sunt comunitati mari de romani

GAL
scoala clasa elevi
Educația este foarte importantă pentru viitorul noii generații, așadar, sub o formă sau alta, școala va trebui să continue. Unele state europene au luat deja decizii privind școlile.
Italia - Școlile s-au redeschis acum 2 zile, însă doar jumătate dintre elevi vor fi fizic la scoala.
Franța - Elevii din Franța s-au întors la școală în 4 ianuarie. Doar 0,2 la sută dintre unitățile de învățământ au fost închise anul trecut din cauza infectărilor cu noul coronavirus.
Germania - Momentan sunt restricții până în 10 ianuarie, iar școlile sunt închise, însă nu e foarte clar dacă restricțiile vor fi ridicate de săptămâna viitoare, deoarece rata infectărilor este destul de ridicată. Landurile vor avea putere de decizie asupra redeschiderii școlilor.
Marea Britanie - Startul deschiderii școlilor ar fi trebuit să fie în 4 ianuarie, însă momentul a fost amânat cu două săptămâni din cauza numărului mare de infectări în contextul în care țara se confruntă și cu noua tulpină a COVID-19.
În Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, elevii se întorc în clase în 18 ianuarie, revenirea va fi însă una graduală.
România- Oficialitățile au ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor, iar în funcție de situația epidemiologică, elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.