Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum funcționează și ce oferă utilizatorilor noua rețea de socializare care este 'interzisă' în UE: mecanismul care a adus-o direct în top /FOTO

BBC
Threads

Mark Zuckerberg, șeful Meta, a declarat că aplicația Threads, recent lansată de companie, își propune să surclaseze Twitter.

Experții spun că Threads ar putea atrage utilizatorii Twitter nemulțumiți de recentele modificări aduse platformei, conform BBC.

Threads - care deocamdată nu se lansează în Uniunea Europeană - permite utilizatorilor să posteze până la 500 de caractere și are multe caracteristici similare cu Twitter.

Aplicația a depășit zece milioane de înscrieri în primele șapte ore, a declarat Zuckerberg.

Anterior, el a spus că menținerea platformei "prietenoase... va fi în cele din urmă cheia succesului său".

Dar șeful Twitter, Elon Musk, a răspuns: "Este infinit de preferabil să fii atacat de străini pe Twitter, decât să te complaci în falsa fericire a Instagramului de a ascunde durerea".

Când a fost întrebat pe Threads dacă aplicația va fi "mai mare decât Twitter", Zuckerberg a spus: "Va dura ceva timp, dar cred că ar trebui să existe o aplicație de conversații publice cu peste 1 miliard de persoane pe ea.

"Twitter a avut ocazia să facă acest lucru, dar nu a reușit. Să sperăm că o vom face noi".

Concurenții au criticat cantitatea de date pe care ar putea să o folosească aplicația. Acestea ar putea include date de sănătate, financiare și de navigare legate de identitatea utilizatorilor, potrivit Apple App Store.

Threads poate fi descărcată în prezent în peste 100 de țări, inclusiv în Marea Britanie, dar nu și în UE, din cauza unor probleme de reglementare.

Versiunea inițială

Meta, care deține Facebook și Instagram, a numit noua aplicație o "versiune inițială", cu funcții suplimentare planificate, inclusiv posibilitatea de a interacționa cu persoane din alte aplicații de socializare, cum ar fi Mastodon.

"Viziunea noastră cu Threads este să luăm ceea ce Instagram face cel mai bine și să extindem acest lucru la text", a declarat firma înainte de lansarea sa.

În ciuda faptului că Threads este o aplicație de sine stătătoare, utilizatorii se conectează folosind un cont Instagram. Numele lor de utilizator Instagram se păstrează, dar există o opțiune de a-și personaliza profilul în mod special pentru Threads.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să aleagă să urmărească aceleași conturi pe care le urmăresc pe Instagram, spune Meta. Aplicația le permite utilizatorilor să fie privați pe Instagram, dar publici pe Threads.

Lansarea noii aplicații vine după criticile aduse practicilor de afaceri ale Meta.

Anul trecut, denunțătorul Meta, Frances Haugen, a declarat că firma a pus "profiturile mai presus de siguranță" și a criticat modul în care platforma a fost moderată.

De asemenea, compania a fost zguduită de un scandal în care a permis unor terțe părți, inclusiv firmei britanice de consultanță politică Cambridge Analytica, să acceseze datele personale ale utilizatorilor Facebook.

Într-o aparentă referire la acest trecut controversat, dl Musk a glumit luni: "Slavă Domnului că sunt conduși atât de sănătos".

Sunt disponibile mai multe alternative la Twitter, precum Bluesky și Mastodon, dar acestea au reușit cu greu să câștige teren.

Threads are un avantaj semnificativ, deoarece este conectat la Instagram și la sutele de milioane de utilizatori care se află deja pe această platformă.

Cum funcționează Threads?

Pe Threads, postările pot fi partajate pe Instagram și viceversa și pot include linkuri, fotografii și videoclipuri cu o durată de până la cinci minute.

Cu toate acestea, unii dintre primii utilizatori au raportat miercuri probleme la încărcarea imaginilor, ceea ce sugerează probleme inițiale.

Utilizatorii văd un flux de postări, pe care Meta le numește "fire", de la persoanele pe care le urmăresc, precum și conținut recomandat.

Aceștia pot controla cine îi poate "menționa" și pot filtra răspunsurile la postările care conțin anumite cuvinte.

De asemenea, este posibil să nu mai urmărești, să blochezi, să restricționezi sau să raportezi alte profiluri, iar orice conturi pe care utilizatorii le blochează pe Instagram sunt blocate automat și pe Threads.

În timp ce Meta subliniază legăturile cu Instagram, mediatizarea s-a axat pe asemănarea cu Twitter, unii investitori descriind aplicația ca fiind un "Twitter killer".

Sâmbătă, șeful Twitter, Elon Musk, a restricționat numărul de tweet-uri pe care utilizatorii le puteau vedea pe platforma sa pe zi, invocând "răzuirea extremă a datelor".

Aceasta a fost cea mai recentă măsură luată de dl Musk pentru a-i determina pe utilizatori să se înscrie la Twitter Blue, serviciul de abonament al platformei.

Twitter a anunțat, de asemenea, că popularul său tablou de bord pentru utilizatori, TweetDeck, va trece în spatele unui zid de plată peste 30 de zile.

De la preluarea mandatului de către dl Musk, mulți utilizatori ai Twitter și-au exprimat public nemulțumirea față de platformă și față de conducerea sa, invocând comportamentul neregulamentar și opiniile politice.

Luna trecută, dl Musk și șeful Meta, Mark Zuckerberg, au fost de acord - probabil în glumă - cu o luptă în cușcă, iar primele postări ale dlui Zuckerberg pe Threads au menționat interesul său pentru artele marțiale mixte.

În timp ce Threads va fi disponibil în Marea Britanie, nu este încă disponibil în UE din cauza incertitudinilor legate de reglementare, în special în ceea ce privește Actul privind piețele digitale al UE.

Dar compania spune că analizează posibilitatea de a se lansa în UE.

Actul respectiv stabilește reguli privind modul în care companiile mari, precum Meta, pot partaja date între platformele pe care le dețin. Schimbul de date între Threads și Instagram este o parte a problemei.

Meta susține că protejarea confidențialității este fundamentală pentru activitatea sa.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.