Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îți poți regenera ficatul

ficat

Fără alte demonstraţii şi studii medicale, toată lumea ştie că ficatul are un rol vital pentru organism. Un ficat sănătos are capacitatea de a curăţa mare parte din bacteriile şi toxinele din corp. Acest organ joacă un rol esenţial în procesul digestiei, echilibrului hormonal şi detoxifierii. Filtrează sângele şi ajută la eliminarea substanţelor chimice nocive şi a bacteriilor. Cunoscând toate aceste funcţii, se poate înţelege de ce este atât de importantă grija pentru acest organ.

Ficatul este singurul organ visceral care are o capacitate mare de regenerare. Se poate regenera după o leziune chimică sau după o intervenţie chirurgicală. Un procent de 25% din masa ficatului se poate regenera complet. Procesul de regenerare permite ficatului să recupereze masa pierdută, fără a afecta funcţionarea întregului organism, anunță divahair.ro.

Citește și: Ministerul Sănătății, vești BUNE în privința vaccinului hexavalent

Ce să faci ca să îţi regenerezi ficatul

Pasul 1. Protejarea ficatului cu ajutorul suplimentelor

Există câteva suplimente care sunt recomandate pentru regenerarea ficatului precum: taurina (500 mg), vitamina C (500 mg), vitamina B (în doze mici), acid lipoic (ajută la catabolizarea substanţelor nutritive şi la eliminarea de energie). Nu este nevoie de doze foarte mari de vitamine. De asemenea, este recomandată şi carnosina (posedă abilităţi antioxidante, capacitate de eliminare a radicalilor liberi, fiind un posibil modulator al complicaţiilor diabetului şi bolii Alzheimer).

Există o mulţime de plante şi suplimente hepatoprotectoare, dar unele dintre ele conţin şi toxine hepatice. Iată câteva exemple de plante care sunt extrem de benefice pentru sănătatea ficatului:

- păpădia- este o altă plantă care, amestecată cu silimarina, poate face minuni. Pe lângă faptul că reprezintă o sursă bună de vitamine, planta conține fier, potasiu şi zinc. Funcţia sa cea mai importantă este că stimulează bila şi fluxul acesteia între vezica biliară şi ficat pentru a îmbunătăţi funcţia hepatică şi starea generală de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.