Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum interpretează Lavrov anunțul lui Macron de a trimite trupe în Ucraina: 'Nimeni nu se gândește la asta / Este trist'

News.ro
Serghei Lavrov

Președintele Franţei, Emmanuel Macron, face declarații despre o posibilă trimitere de trupe în Ucraina pentru a face pe plac Washingtonului și a provoca aliații din NATO, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat directorului general al TASS, Andrei Kondraşov, pentru filmul documentar "Belgrad", transmis pe postul de televiziune "Rossia-1".

"Toate afirmaţiile președintelui francez Macron din ultimii ani (și le-a reînnoit periodic în spațiul media) despre crearea unui fel de autonomie strategică - toate acestea s-au dovedit a fi un nimic. Nimeni nu se gândește la asta. Acum, în ciuda faptului că Macron insistă că nu este exclus să trimită trupe terestre în Ucraina, aceasta nu mai este vorba despre autonomie strategică, ci de a face pe plac Statelor Unite ale Americii și, în același timp, a provoca aliați în Alianța Nord-Atlantică" - a subliniat șeful ministerului diplomatic rus, conform Rador Radio România.

„Este trist”

Serghei Lavrov a subliniat că astfel de idei aparţin politicienilor și generației tinere din țările baltice.

"În Polonia, politicienii sunt maturi, dar sunt, de asemenea, gata să facă un joc atât de provocator. În Germania, cancelarul Olaf Scholz încă mai dă dovadă de prudență. Dar provocarea (Franței) cu subiectul desfășurării trupelor NATO în Ucraina este îndreptată, printre altele, spre subminarea poziției sale în Uniunea Europeană în contextul rivalității franco-germane. Sunt multe lucruri acolo. O organizație atât de conflictuală. Ceea ce vine pe primul loc nu este interesul național al popoarelor și statelor sale, ci planurile politice personale strict egoiste, aspirații și intrigi. Este trist" - a continuat ministrul.

Potrivit evaluării sale, dacă ar fi să comparăm generația de politicieni din epoca precedentă, gradul ei de legendă și cea actuală, atunci în ultima vreme "teenagerii" și "politicienii de vârstă biologică matură nu ajung la nivelul unor figuri atât de importante precum Charles de Gaulle, J. Chirac, F. Mitterrand, G. Kohl, G. Schröder."

"Aceștia sunt oameni care s-au gândit cu adevărat la interesele țării lor, fără a-i subordona unei singure cereri colective occidentale, pe care o vedem peste tot acum. Europa a căzut complet sub controlul Statelor Unite ale Americii. Nu există independență" - a conchis Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.