Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum își bate România joc de vârstnici: Doi morți într-un focar de COVID-19 la un cămin unde nu s-a făcut vaccinarea

Twitter
sicrie italia decese

Doi dintre vârstnicii de la centrul rezidenţial din localitatea Cuşma, unde autorităţile au anunţat joi că există un focar de COVID-19 cu 16 beneficiari infectaţi, au decedat şi alţi doi sunt spitalizaţi, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Florin Lazăr.

"La noi au ajuns patru persoane de la acest centru rezidenţial. Ultimul, al patrulea, chiar acum, de puţin timp, a ajuns la noi. Din cei patru, doi au decedat şi doi sunt spitalizaţi", a declarat reprezentantul spitalului.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, Bianca Danci, a confirmat aceeaşi informaţie pentru AGERPRES, precizând totodată că primul caz de COVID-19 de la centrul rezidenţial din Cuşma a fost înregistrat în data de 5 aprilie, la o infirmieră.

În data de 6 aprilie, a fost transportat la spital un beneficiar al centrului, care a fost de asemenea testat pozitiv şi, ulterior, alţi doi.

Din datele obţinute de Prefectură de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, a rezultat faptul că beneficiarii care au ajuns la spital nu au fost înregistraţi în platformă cu cod de centru rezidenţial, ci cu cod de spital, astfel că restul cazurilor de COVID-19 au fost depistate abia atunci când DSP a efectuat testarea periodică a beneficiarilor, conform metodologiei.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, afirmă că va cere lămuriri în legătură cu modul în care au fost înregistrate cazurile pozitive în platformă, dar şi cu cel în care centrul rezidenţial respectă procedurile impuse în context pandemic.

"În momentul în care ei au fost internaţi, au fost înregistraţi cu cod de spital. Asta i-a întârziat (pe cei de la DSP - n.r.), un decalaj există şi aici ar trebui lămurită problema. O să vorbim şi cu conducerea centrului, să vedem ce au de spus", a declarat Dolha pentru AGERPRES.

Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice din localitatea Cuşma, care funcţionează în cadrul Asociaţiei "Filantropia Ortodoxă", filiala Bistriţa-Năsăud, a mai fost locul unui focar de COVID-19, la începutul lunii septembrie a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.