Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum modifica ASF legea RCA. 5 schimbari majore. Transportatorii ameninta cu proteste

RCA

ASF a finalizat draftul legii RCA pe care l-a inaintat Comisiilor de buget din Parlament. Vicepresedintele ASF Marius Vorniceanu a prezentat draftul intr-o dezbatere pe tema RCA, organizata de Andreea Paul. Legea cuprinde mai multe modificari dintre care cele mai importante sunt urmatoarele:

- posibilitatea platirii politei RCA in rate

- posibilitatea de a suspenda polita RCA pentru perioada suspendarii dreptului de circulatie al vehiculului

- cresterea limitelor de despagubire pentru vatamarile corporale si deces

- introducerea compensarii directe cu titlu optional - soferii vor putea sa isi repare masina pe propria polita de asigurare, in cazul in care, de exemplu, ii este lovita de un sofer neasigurat.

- asiguratorul va trebui sa prezinte elementele de calcul privind modul de determinare a primei de asigurare

- introducerea rascumapararii primei de asigurare - "Pagubitul RCA, la cerere atunci cand are o dauna minora o poate achita el astfel incat sa nu se incarce cu un istoric negativ ulterior si sa ii creasca prima RCA", a explicat deputatul PNL Andreea Paul, cea care a organizat joi o dezbatere pe tema acestei legi.

Transportatorii considera ca aceste modificari nu sunt insa suficiente. Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu a reclamat faptul ca legea nu prevede o cerinta importanta a transportatorilor - ASF sa fie obligat sa vina periodic, macar o data la trei luni, cu un pret de referinta pentru politele RCA, astfel incat piata sa fie tinuta sub control, si preturile sa nu explodeze de la an la an.

Vicepresedintele UNTRR Constantin Isac a reclamat ca acest proiect de lege nu vine sa rezolve problemele actuale ale transportatorilor, sufocati de preturile RCA. Acesta a amenintat cu proteste similare ciobanilor care au intrat in Parlament sa isi strige doleantele.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.