Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum motivează Dragoș Tudorache numirea lui Tobă, urmărit penal, în funcția de consilier la MAI

Inquam Dragos Tudorache MAI

Petre Tobă a demisionat din funcția de ministru de Interne la începutul acestei luni. Înlocuitorul său, Dragoş Tudorache, nu a considerat însă necesar să îl dea afară. Noul ministru nici măcar nu ştia că Tobă e urmărit penal, aşa că nu a văzut nicio problemă în păstrarea acestuia în structurile ministerului.

"Eu știu că doar s-a încuviințat urmărirea penală, dar nu știam că s-a pus și în mișcare. Legea îmi cere ca în momentul în care se pune în mișcare urmărirea penală în acel moment el trebuie să stea doar la dispoziție. În momentul în care se întâmplă acest lucru, asta se va întâmpla și în privința domnului Tobă" este răspunsul ministrului de Interne Dragoş Tudorache, privind noua funcţie a lui Petre Tobă.

LIVETEXT - Dacian Cioloș prezintă starea națiunii în Parlament

Nici după ce jurnaliştii de la Republica i-au explicat că urmărirea penală a început, noul ministru nu a fost prea convins.

"Eu la momentul în care am încuviințat încadrarea dumnealui ca și consilier încă nu pornise urmărirea, pentru că am verificat această chestiune. Voi verifica și eu și dacă e cazul atunci va înceta imediat desemnarea ca și consilier și va fi pus la dispoziție" a declarat noul ministru de Interne.

Elena Udrea, declarație INCENDIARĂ despre Blaga: Mă pot chema oricând ca martor

Fostul ministru de interne Petre Tobă este urmărit penal, fiind suspectat de procurori că ar fi încercat să pună piedici anchetei DNA în dosarul în care sunt cercetaţi 24 de angajaţi ai serviciului secret al Ministerului de Interne, prin refuzul de a declasifica acte legate de achiziţiile DIPI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.