Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum ne ajută visele în viața de zi cu zi, să fim creativi?

facebook.com
carti

Foarte mulți artiști au avut inspirație când s-au trezit din somn, și-au luat ideile creative din vise. Oamenii normali pot visa lucruri care să conțină sugestii creative pentru viața lor de zi cu zi.

Ce spun cercetătorii despre visele creative? Sunt studii care arată că numărul de vise creative poate fi mărit dacă se face o activitate creativă seara, înainte de a merge la somn. Foarte mulți oameni dau importanță viselor. Modul cum visele îi poate inspira pe oameni a fost analizat de cercetători, a devenit un subiect fascinant pentru aceștia.

Iată câteva exemple de artiști care au avut vise creative:

  • Paul McCartney a visat melodia "Another Day" înainte de a o compune.
  • Salvador Dalí este pictorul care s-a inspirat din vise. A realizat în viața sa peste 1500 picturi dar și ilustrații de cărți, desene, costume de teatru, decoruri, etc. Mai ales picturile sale în ulei reprezentau imagini suprarealiste din visele pe care le avea. Pentru el spațiile ireale din vise erau o inspirație extraordinară pentru a realiza creații cu personaje stranii și deseori halucinante. Visul a fost pentru Salvador Dalí o adevărată stimulare a creativității sale artistice.
  • Federico Fellini – marele regizor italian - a fost inspirat în timpul filmărilor sale de teoria visului lui Jung. El însuși spunea că visele sunt pentru el "un fel de pre-filme", îl inspiră în ceea ce face.
  • Graham Greene este un scenarist și scriitor canadian care credea în vise și spunea despre ele că îi rezolvă multe din problemele ivite în procesul de scriere a adevăratelor sale ficțiuni.
  • William S. Burroughs este de asemenea un mare scriitor american care era interesant de vise, de tot ceea ce este oniric.
  • Carlos Saura – scriitor și director de film – care se inspira din visele pe care le avea.
  • Helene Cixous este o scriitoare franceză, feministă convinsă, care a scris poezie, filozofie și dramaturgie. Ea se inspira din vise și spunea că "femeile visează mai colorat și își amintesc mai bine visele". Credea în capacitatea femeilor de a transpune mai bine visele în relatări mai lungi și de a le valorifica mai bine, aproape în totalitate.
  • Ingrid Bergman - actrița care a câștigat inimile oamenilor din toată lumea cu filmul Casablanca - credea în vise și se inspira în rolurile ei din ceea ce visa.

content-image

Visele sunt o cheie spre creativitate. Aceasta este concluzia la care au ajuns experții. Ei spun că unii oameni au mai des vise creative decât alții și că acestea le influențează creativitatea în bine, le dezvoltă imaginația și îi ajută să fie mai inventivi.

Oamenii spun că au vise creative destul de des, chiar o dată pe săptămână. Pentru ei, orice sursă de explicație a viselor, cum este portalul DreamGeek.ro dictionar de vise, reprezintă un mod de a afla ce înseamnă ceea ce visează și rezultatul pentru ei pare a fi mereu interesant.

content-image

Scriitorii, visele și literatura

Visele devin pentru unii subiecte de literatură, pentru că prezintă împrejurări pe care mintea omului le poate descrie și plasa doar în cărți. Sunt vise supranaturale, vise ca-n basme, vise ce povestesc lucruri despre care nu-ți vine să crezi. Astfel de vise pot reprezenta surse de inspirație pentru că literatura este o formulă a imaginarului. Când ne gândim la literatură și la invenția scriitorului, nu ne mai poate mira nimic.

Scriitorii care se inspiră din vise sunt îndemnați adesea de cei apropiați să scrie, sau chiar ei decid că este bine să facă acest lucru. Ei de fapt transcriu ceea ce visează, sau se folosesc de vise pentru a crea literatură, pentru a înjgheba ceva deosebit, o fantezie literară.

Poate că e greu de crezut, dar unor scriitori le este mai ușor să scrie inspirându-se din vise, decât să caute  surse de inspirație în realitatea aparent ternă din jur, în situațiile din viață, în faptele din viața oamenilor sau în poveștile lor. Ei sunt fascinați de visele pe care le au și caută să construiască povești fantastice, uimitoare, absolut extraordinare, care ar putea deveni cu siguranță subiecte pentru romane și scenarii de teatru sau film.

Visele creative sunt cu siguranță o sursă de inspirație. Este minunat fapul că unii artiști reușesc să-și amintească visele și să le transforme în adevărate opere de artă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.