Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum o desfiinţează DNA pe judecătoarea care a achitat-o pe Rarinca. Eroare în sentinţă

DNA 1

Procesul de la Curtea de Apel București, în care se judecă solicitarea DNA (admisă deja de principiu) de rejudecare a Cazului Rarinca, merge mai departe. După ce s-au respins cererile de recuzare a judecătorilor şi cererea de audiere a judecătoarei care a achitat-o pe Mariana Rarinca, s-a trecut la judecata pe fond.

Vezi şi: Cazul Rarinca - detalii din sala de judecata. Jurnalist cunoscut, dat afara din sala

DNA a prezentat argumente prin care o desfiinţează pe judecătoarea Risantea Gagescu, magistratul care a achitat-o pe Mariana Rarinca. Astfel, în sentinţa dată, judecătoarea a greşit data. "În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpata RM împotriva sentinţei penale nr.2873 din data de 18.12.2015, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală", scrie în sentinţă, unde anul 2014 a fost înlocuit din greşeală cu anul 2015. Eroarea nu este foarte importantă, dar ea arată, potrivit DNA, un anumit mod de lucru neglijent.

Vezi şi: Surpriză în cazul Rarinca. Cine vrea să intervină în proces/ UPDATE

Reprezentanţii DNA au mai invocat faptul că pe tot parcursul apelului judecătoarea a respins tot ce a adus DNA în sprijinul acuzării. Mai mult, deşi Mariana Rarinca nu a negat acuzaţiile şi a încercat să se apere prin cereri de schimbare a încadrării (de la şantaj la hărţuire), în vederea unei pedepse mai uşoare, judecătoarea Gagescu a tras de ea să solicite altceva.

DNA invocă şi istoricul relaţiei dintre Livia Stanciu şi judecătoarea Gagescu. Aceasta din urmă a dat interviu la CSM pentru promovarea la ÎCCJ, însă a fost respinsă. Interviul respectiv ar arăta, în opinia DNA, şi un mod de gândite ernonat al judecătoarei.

În schimb, Mariana Rarinca a afirmat că şi ei i-au fost respinse probe şi întâmpinări trimise prin poşta de la penitenciar, când se afla în arest, deşi argumentul DNA nu ar fi unul valid.

La rândul ei, Livia Stanciu a afirmat că nu a fost chemată la ultimul termen al procesului de la Curtea de Apel.

Vezi şi: Vezi şi: Prima victorie a DNA în cazul Rarinca

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.