Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poți evita alergiile de primăvară

libertatea.ro
alergii

Sistemul nostru imunitar este pus la grea încercare în fiecare primăvară, o dată cu apariția polenului și a altor factori care ne provoacă alergii. Fiind sezonul acestei afecțiuni, revista Unica prezintă câteva trucuri prin care puteți evita astfel de probleme.

Aerul condiționat

…Cu condiția să aibă filtrele bine curățate! Acesta te poate ajuta să stai fără probleme în casă. Dacă simți nevoia să deschizi fereastra pentru a se face puțin mai rece în încăpere, gândește-te de două ori. Cât stai tu în cameră, poate cel mai bine ar fi să dai drumul la aerul condiționat și să uiți de aerul proaspăt de primăvară, care îți poate provoca alergii.

Evită ieșirile în aer liber

Doar dacă plouă te poți bucura cu adevărat de aerul proaspăt. Umezeala și aversele împiedică împrăștierea polenului, potrivit site-ului prevention.com. Așadar, după ce norii s-au ”răzbunat”, poâi ieși relaxată la o plimbare în parc. Atmosfera încă umedă va ține la distanță factorii alergeni care sunt transportați pe calea aerului ditrect în organismul tău.

Antihistaminice

AI la alegere, în toate farmaciile. Deși nu este tocmai soluția ideală prin care să tratezi această problemă, fiindcă nu rezolvi cauza, ci doar efectul, în cele trei luni în care sistemul tău imunitar este pus la încercare de natură poți face o excepție. Poți apela și la tratament naturist.

Picături de ochi

Picăturile cu efect antihistaminic, pentru ochi, pot fi o soluție mai puțin invazivă pentru sistemul tău. Alege un produs de la farmacie care să nu aibă efecte secundare numerosae, nu înainte însă de a merge să-ți consulți medicul. Și mai recomandate sunt pentru persoanele care poartă lentile de contact.

Mai mult pe Unica.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.