Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poate să profite România de războiul din Ucraina

nyt.com
armament

Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că războiul din Ucraina generează oportunităţi pentru industria de apărare din România, care însă trebuie fructificate foarte rapid, conform Agerpres.

„Ceea ce pot să vă spun este că o criză generează şi oportunităţi. Criza din Ucraina, războiul de acolo, pentru industria de apărare din România generează oportunităţi. Şi trebuie să le fructificăm foarte rapid, pentru că această fereastră de oportunitate, din punctul meu de vedere, va dura maxim 2 ani. Acest lucru înseamnă că în planurile de înzestrare ale armatei române, cele două fabrici de armament de la Cugir trebuie să fie o prezenţă activă şi vor fi probabil într-un timp foarte scurt lansate noile programe de înzestrare ale armatei române", a declarat, într-o conferinţă de presă, Ştefan-Radu Oprea.

Ministrul a adăugat că sunt investitori care pot veni cu transfer de tehnologie în cele două fabrici din Cugir pentru a produce armament în conformitate cu standardele NATO, de care armata română are nevoie. Oprea a punctat că el nu s-ar limita doar la armata română.

"Noi suntem furnizori către armata română şi, din punctul meu de vedere, relaţia trebuie să fie una instituţională, contractuală, ca împreună cu partenerii care pot să vină cu tehnologie, să putem să furnizăm acele echipamente de care armata română are nevoie şi, de ce nu, să le putem şi exporta", a spus Ştefan-Radu Oprea.

Ministrul a precizat că "există foarte mare interes din partea companiilor, atât americane, germane, austriece, (...), de a fi în colaborare cu cele două fabrici din Cugir, iar lucrurile vor evolua într-un timp foarte scurt, pentru că acea fereastră de oportunitate este de maxim 2 ani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.