Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poți afla de câte sisteme fotovoltaice ai nevoie pentru locuința ta?

Reddit
panou fotovoltaic

Investiția într-un sistem fotovoltaic eficiente reprezintă o prioritate pentru mulți proprietari de case din întreaga lume. Pe lângă faptul că astfel de dispozitive au un impact minim asupra mediului înconjurător, ele sunt și foarte eficiente în ceea ce privește producția de energie electrică.

Cele mai bune module fotovoltaice, ca cele fabricate de compania germană Viessmann, te pot ajuta să devii complet independent față de furnizorii de energie electrică, fără a fi necesar să-ți sacrifici confortul, sau să consumi mai puțin curent electric decât o făceai în general.

Pentru a ajunge la o astfel de performanță însă, este extrem de important să calculezi corect, de la început, exact câte panouri fotovoltaice ai nevoie pentru casa ta. Un sistem cu mai puține panouri fotovoltaice decât ai nevoie în realitate, în funcție de tipul lui, te obligă să apelezi din când în când la curentul electric oferit de furnizori sau să suporți consecințele unor pene de curent.

Pe de altă parte, un sistem cu mai multe panouri decât îți sunt necesare, este eficient, dar în același timp ocupă și foarte mult spațiu și investiția în el se amortizează mult mai greu pentru că este mai scump decât unul cu mai puține elemente.

Cum se calculează corect numărul de panouri de care are nevoie sistemul tău fotovoltaic?

Pentru a calcula corect numărul exact de panouri fotovoltaice de care ai nevoie pentru locuința ta, trebuie în primul rând să știi că acest calcul nu are nicio legătură cu dimensiunea casei tale sau suprafața ei, ori cu numărul de membri ai familiei tale. Așa cum nici factura de la curent nu diferă în funcție de numărul de membrii ai familiei tale sau alte detalii de acest fel, nici necesarul de panouri fotovoltaice nu ar trebui calculat astfel.

 

Numărul de panouri fotovoltaice de care ai nevoie pentru a putea deveni complet independent față de furnizorii de energie electrică trebuie aflat în funcție de volumul de energie consumat. Ca să știi cât curent electric consumi într-o lună, uită-te pe factura de curent și află de acolo.

Multe publicații te învață să-ți calculezi numărul necesar de panouri fotovoltaice în funcție de consumul tău lunar mediu. Și chiar dacă nu este o abordare greșită, gândește-te că dacă instalezi un sistem care să-ți ofere exact această cantitate de energie electrică, vei avea parte și de kuni ca cele în care consumi mai mult ca de exemplu toamna, când ziua devine din ce în ce mai mică, sau iarna, când stai acasă și folosești mai des aparatele tale electrocasnice, când riști să rămâi fără curent electric dacă sistemul tău este limitat la o anumită valoare.

De aceea, înainte să comanzi un sistem fotovoltaic care să-ți ofere doar cantitatea lunară medie de curent electric pe care o consumi de-a lungul unui an, verifică în câte luni ale anului depășești acea cantitate, decide cât de necesar îți este curentul electric atunci și mai suplimentează calculul cu măcar câteva zeci de kWh, chiar dacă nu iei ca referință luna cu cel mai mare consum de energie.

După ce afli această valoare, calculează cât consumi în medie într-o zi, și apoi împarte rezultatul la un coeficient de 3.3. De exemplu, dacă ajungi la concluzia că într-o zi ai nevoie de 10 kWh, împarte această valoare la 3.3 și vei obține valoarea 3. Aceasta este da fapt puterea pe care trbeuie s-o aibă sistemul tău fotovoltaic pentru a produce suficientă energie electrică pentru locuința ta.

După ce ai efectuat toate aceste calcule, poți trece la alegerea panourilor fotovoltaice. Sfatul nostru, mai ales dacă dispui de puțin spațiu de montare, este să alegi cele mai performante panouri astfel încât să cumperi cât mai puține și să fii sigur că încap toate pe acoperiș!

În mare, acesta este cel mai simplu și mai rapid mod de a afla de câte panouri fotovoltaice ai nevoie ca să devii independent din punct de vedere energetic. Dar pentru maximă satisfacție, nu încerca să faci totul pe cont propriu, ci apelează la ajutorul unei echipe de profesioniști în domeniu și consultă-te și cu ei în legătură cu necesarul sistemului tău!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.