Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poți să ajungi spion! SRI face anunțul despre locurile de muncă disponibile

www.profit.ro
SRI

Cum poți să ajungi spion! SRI face anunțul despre locurile de muncă disponibile

Dacă după mai multe zile petrecute pe Netflix la filme cu spioni ți-a venit ideea de a alege această meserie, trebuie să știi că visul tău se poate transforma în realitate. SRI a anunțat că face angajări.

Serviciul Român de Informații (SRI) deschide înscrierile pentru mai multe oportunități de carieră în domeniul operativ/analitic, în perioada cuprinsă între 6 și 31 mai. Această poziție solicită indivizilor să își asume un rol crucial în colectarea informațiilor vitale pentru securitatea națională.

Ofițerii operaționali SRI trebuie să fie capabili să obțină acces în medii cu importanță strategică și să identifice și să recruteze surse relevante. Mai mult decât atât, ei trebuie să fie extrem de atenți la detalii, capabili să descifreze semnificații subtile în informații care pot părea banale și să posede o înțelegere profundă a comportamentului uman și a limbajului non-verbal.

Această poziție în SRI reprezintă o oportunitate de a servi țara într-un mod discret

Această poziție în SRI reprezintă o oportunitate de a servi țara într-un mod discret, dar esențial pentru securitatea națională, și solicită persoane pasionate de domeniul informațiilor și dedicați obiectivelor de protejare a intereselor naționale.

„La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante.”, menționează descrierea de pe site-ul instituției, potrivit romaniatv.net.

Ofițerul analist ocupă un rol complementar, dar la fel de crucial în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI). Ei sunt responsabili pentru analiza detaliată a informațiilor colectate de către ofițerii operaționali, cu scopul de a identifica schimbările și tendințele în evoluția amenințărilor. Prin examinarea atentă a acestor date, ofițerii analiști dezvoltă scenarii alternative și evidențiază implicațiile acestor tendințe pentru a sprijini strategiile de securitate și planurile de acțiune ale SRI.

„Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. (..)Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat.”, se precizează pe site-ul SRI.

Rezultatele analizei sunt furnizate prompt și în conformitate cu sfera lor de competență către beneficiarii legali. Aceste rezultate sunt destinate să îi ajute să elaboreze strategii sau planuri de acțiune pentru prevenirea riscurilor și promovarea intereselor naționale.

Pentru cei interesați este necesar să îndeplinească cerințele de recrutare stabilite conform legislației specifice a SRI

Pentru cei interesați să devină ofițeri operaționali sau analiști, este necesar să îndeplinească cerințele de recrutare stabilite conform legislației specifice a Serviciului Român de Informații, inclusiv Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Acest lucru implică respectarea normelor interne și parcurgerea tuturor etapelor procesului de selecție.

Candidații care reușesc să treacă cu succes prin procesul de selecție și sunt declarați admiși la examenul/concursul de admitere vor urma programe de studii:

- universitare de licență

- masterat profesional sau postuniversitare de educație continuă la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”

Ulterior absolvirii acestor programe, vor fi repartizați într-o unitate a SRI. În ceea ce privește studiile universitare de licență, acestea sunt adresate:

elevilor aflați în clasa a XII-a

absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă 23 de ani

Studiile universitare de masterat profesional se adresează absolvenților de studii de licență care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.