Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum preia PSD puterea în Parlament: Marcel Ciolacu anunță primul pachet legislativ care va fi adoptat în noua stare de urgență

Facebook
marcel ciolacu

La prelungirea stării de urgență, PSD a anunțat că preia puterea în Parlament. Prima ședință de vot final după prelungirea stării de urgență are loc joi în Camera Deputaților. Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri că vor fi modificate două ordonanțe de urgență emise de Guvern și vor fi introduse reguli noi pentru amanarea ratelor dar vor aparea si anumite masuri fiscale pentru firme:

„Așa cum am promis, corectăm în Parlament ordonanțele guvernului PNL. Este cea mai rapidă modalitate de a veni în sprijinul economiei. Asta, după ce liberalii au blocat la Curtea Constituțională proiectele de lege privind amânarea plății ratelor bancare și a utilităților, votate de ÎNTREG PARLAMENTUL (cu excepția PNL)!

Astăzi, în comisiile de specialitate, am susținut și votat:

  • eliminarea dobânzii la dobândă pentru #toate tipurile de credit;
  • posibilitatea ca și #restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili - să beneficieze de amânarea ratelor;
  • extinderea măsurilor de amânarea a ratelor la creditele bancare și pentru #firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei (nu cu 25% așa cum prevăzuse Guvernul PNL);
  • posibilitatea amânării ratelor, cu până la 18 luni, pentru #producătoriiagricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei;
  • #extinderea, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitului pe profit;
  • acordarea unei #bonificații de 10% TUTUROR firmelor care achită la scadențele normale impozitul de profit (corectând discriminarea făcută de PNL).

Mâine, cele două proiecte vor intra la votul final.

Solicit PNL o minimă decență, de a nu-și contesta la Curtea Constituțională proiectele de lege care aprobă ordonanțele emise de propriul guvern. NU SERVEȘTE NIMĂNUI BLOCAREA POLITICĂ a unor prevederi legale de maximă importanță și ajutor pentru români și pentru economia țării!”

Citește și: Managerul Spitalului V. Babeș, avertisment în plină pandemie: 'Voi spune ceva care va deranja foarte mult' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.