Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum putem combate oboseala musculară

exquis.ro
oboseala

Resimți din ce în ce mai des senzația de oboseală? Deși dormi noapte bine, dimineața te trezești fără energie și nu știi care este motivul?

Oboseala este o stare tot mai des resimțită în special de tineri și mai ales vara. Aceasta cunoaște mai multe forme: cronică, mentală sau doar musculară. Indiferent de forma sa, oboseala poate să facă dintr-o zi prosperă una în care să nu îți dorești să te ridici din pat.

În cazul oboselii musculare, mușchii nu mai reacționează la informațiile pe care creierul le transmite, astfel apar crampele și durerile la nivelul musculaturii.

Citește și: Recomandare delicioasă: Cum să prepari o băutură răcoroasă și sănătoasă în plină vară

Lipsa de energie

Energia oferită musculaturii ste dată de glucoza și oxigenul prezente în corp. O lipsă a unuia dintre aceste componente va ajuta la instalarea oboselii musculare. Practic, fără unul dintre acești componenți corpul tău nu va putea susține un efort fizic, iar o activitatea mai solicitantă va epuiza stocurile de glucoză existente în celulele musculare, fapt care va accentua senzația ta de oboseală, anunță Romaniatv.net.

Fierul asigură transportul de oxigen în sânge

Un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului tău, în cazul în acre acesta lipsește o perioadă îndelungată din organism va contribui la o scădere considerabilă a tuturor performanțelor tale. Pentru a evita această situație alege să consumi alimente cu un conținut bogat în fier, astfel carnea, fructele uscate, cerealele sau varza nu ar trebui să îți lipsească din dieta ta zilnică.

Magneziul asigură buna funcționare a organismului

Ajută la fixarea mineralelor în organism, împiedică apariția contracturilor musculare. Carența acestui mineral se va concretiza prin oboseală musculară, o recuperare mai lungă și anevoioasă.

Alege să te relaxezi periodic, o ședință de masaj terapeutic te va ajuta să te concentrezi mai bine și să îți hrănești toate celulele organismului, am ales că masajul acționează și asupra sistemului limfatic și circulator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.