Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum puteți să vă feriți de legumele pline de pesticide. Ministrul Agriculturii are soluția: seră proprie

florin barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă că mănâncă bio, din solarul familiei.

”Da, mănânc bio. Am un solar pentru familie unde producem bio, nu folosim pesticide. Mă bucur că zona de lactate a avut o explozie pe partea de bio, folosesc produse bio şi le cumpăr”, a spus Florin Barbu la Prima TV, după ce a fost întrebat dacă mănâncă bio.

Întrebat ce produce în solar, Florin Barbu a răspuns: ”Roşii, castraveţi, vinete. Avem pentru familie. Pe perioada în care nu pot să produc acasă, că nu sunt temperaturile necesare, încercăm să căutăm produsele cât mai bio din magazine”.

Ministrul își asigură mâncare sănătoasă

De asemenea, întrebat de unde cumpără lapte şi ouă, ministrul Agriculturii a răspuns: ”Avem acasă. Încercăm să producem mâncarea sănătoasă acasă”.

În ultima perioadă au fost date publicității tot mai multe rapoarte extrem de îngrijorătoare care arată și totodată demonstrează că legumele și fructele pe care le consumăm sunt pline de pesticide.

S-a găsit inclusiv DTT

Echipa Agro Jurnal a realizat un material în care sunt testate ceapă și salată cumpărate dintr-o piață din Tulcea, care conțin DDT - o substanță interzisă în urmă cu zeci de ani la nivel european – în limitele maxime admise.

Legumele produse în sudul țării conțin tot mai multe pesticide

Se folosesc tot mai multe pesticide în sudul României, iar probele cu reziduuri au crescut la 40% în 2023, față de 27,9%, în anul 2022.

Autoritatea Națională Fitosanitară a prelevat și a analizat în anul 2023, un număr total de 2.122 de probe de legume. Astfel că, din cele 1.323 de probe de legume, 531 au avut reziduuri de pesticide.

Legumele cu procent mare de probe cu reziduuri de pesticide au fost: mărarul, 67%, salata, 67% și tomatele, 64%. Aceste reziduuri de pesticide detectate în legume provin, în special, de la tratamentele cu fungicide, urmate de cele cu insecticide și regulatori de creștere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.