Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum răspunde Grupul lui Tăriceanu la amenințările lui Iohannis

tariceanu

Mai mult, Grupul atrage atenția că PNL e pe un drum greșit și că în viitor, noul partid liberal, va fi creat în jurul acestei structuri. Grupul spune că Iohannis i-a jignit pe liberali.

PNL s-a angajat pe drumul unificării dreptei, pe un drum european și acest lucru i-a dus la disperare pe competitori”, a spus președintele interimar al PNL. Îi aducem la cunoștință domnului Iohannis că nu PNL s-a angajat pe așa-zisul drum de unificare a dreptei, ci conducerea demisionară a PNL. Îi mai reamintim că, în urma rezultatelor nesatisfăcătoare de la alegerile pentru Parlamentul European, domnia sa a fost primul care și-a recunoscut vinovăția și incompetența, prezentându-și în mod onorabil demisia din funcția de prim vicepreședinte al PNL. Paradoxal, fără legitimitate și împotriva Statutului partidului, conducerea demisionară, cea care a târât PNL pe un drum politic greșit, perseverează și escaladează în eroare, împingând partidul spre dispariție.

Liberalismul trebuie să trăiască în PNL, și nu în brațele unei formațiuni cvasi-politice hrănite de PSD”, a mai spus domnul Iohannis. Suntem total de acord că liberalismul trebuie să trăiască în PNL, numai că fuziunea cu PDL, care avansează ca și cum ar fi fost decisă deja de Congres, va marca sfârșitul PNL și, pe cale de consecință, liberalismul va fi dat afară din casa sa construită cu 139 de ani în urmă, după care va fi înlocuit cu doctrina ”haos” a noului proprietar, Traian Băsescu. Îl mai informăm pe domnul Iohannis că Grupul nostru nu este o formațiune cvasi-politică, ci instrumentul procedural legal pe care-l vom utiliza pentru înregistrarea viitorului partid liberal pentru păstrarea identității liberale în România. Grupul nu este ”hrănit” de PSD, ci de dezacordul unui important număr de liberali vizavi de planul de desființare a PNL, dirijat din umbră de mai mulți ani de Traian Băsescu și al cărui complice a devenit zilele acestea domnul Iohannis. Toate încercările Președintelui României de a-și asigura un suport politic după încheierea mandatului au eșuat și acapararea PNL pare să fi devenit ultima sa soluție. Astfel, el și oamenii lui se vor putea ascunde în spatele a 139 de ani de prestigiu liberal și vor încerca să facă uitate păcatele regimului Băsescu, care a fost renegat de electorat în două rânduri de alegeri. Din păcate, acest pericol nu a fost sesizat de un număr de colegi din PNL, printre care se află și președintele interimar.

Oamenii care s-au prezentat împreună cu fostul nostru coleg Tăriceanu sunt oameni care fie au părăsit partidul, fie au fost daţi afară, fie s-au dus acolo datorită unor frustrări.”, a spus președintele interimar al PNL. Domnia sa încearcă o abordare peiorativă, chiar jignitoare, pentru că nu poate înțelege sentimentele de nemulțumire profundă pe care le încearcă un adevărat liberal când vede cum PNL este dirijat spre dispariție. Domnia sa nu spune că liberalii excluși din PNL de Crin Antonescu au suferit această sancțiune tocmai pentru că s-au opus politicii aventuriere a conducerii demisionare. Domnia sa nu spune că o serie de colegi liberali au plecat de bună voie din PNL, tocmai pentru a salva de la dispariție liberalismul sub acoperișul unui alt partid care să continue ceea ce nici comuniștii nu au reușit să distrugă.

Amenințările voalate legate de excluderi viitoare din PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii demisionare nu fac decât să confirme că viitorul congres nu este chemat să analizeze erorile care au dus la eșecul din alegeri și nici să dezbată direcția viitoare a PNL, ci că are un singur obiectiv, acela de a adopta o politică anti-liberală dirijată de la Cotroceni.

Cu același prilej, domnul Klaus Iohannis a afirmat că nu dorește revenirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, opinie clar exprimată și care elimină pretextele ipocrite invocate până mai ieri de nerespectare a prevederilor statutare de către fostul premier liberal. Nu credem că miră pe nimeni teama domnului Iohannis de competiție reală la viitorul congres, pentru că în asemenea împrejurări victoria nu se câștigă doar cu o statură atletică, cu excluderi, cu amenințări sau etichetări.

Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale urmărește în continuare cu atenție evoluțiile din PNL, în speranța că delegații la congres vor opri prin votul lor dispariția PNL și anexarea viitorului partid voinței lui Traian Băsescu și camarilei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.