Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum recrutează Partidul 'ȘOR' protestatarii din Republica Moldova: Pur și simplu să stați o oră-două și să mergeți în coloană, posibil să faceți și niște poze

SeeNews
proteste Chisinau

Partidul ”ȘOR” ademenește cetățenii să participe la protestele sale cu promisiunea unor remunerări bănești. Înaintea ultimului protest, organizat duminica trecută, la Chișinău,  pe 7 mai, au apărut mai multe anunțuri pe canalele de Telegram în care așa zișii coordonatori din teritoriu ai formațiunii conduse de oligarhul fugar, Ilan Șor,  promit persoanelor care vor veni la manifestație între 200 și 250 de lei moldovenești (între 50 - 62,5 lei românești), conform deschide.md.

”Băieți, pe 7 mai va avea loc un miting în centrul orașului și este nevoie de public. Evenimentul va avea loc pe la ora 11:00. Ce trebuie de făcut? Nimic special, pur și simplu trebuie să veniți pe vreo oră-două, poate faceți niște poze, după care să vă duceți acasă și să vă odihniți. Care va fi remunerarea? În jur de 200-250 de lei. Totul va fi oficial, vârsta nu e importantă. Dacă vreți să participați, scrieți în privat”, așa sună unul dintre anunțurile postate de un oarecare ”Просто Максим” pe canalele de Telegram.

”-Unde trebuie să mă apropii?

-La ora 11, în fața Palatului Republicii.

-Când ne vor da banii?

-Dați-mi numărul de telefon (obligatoriu), numele și prenumele (puteți să le inventați). Veți primi banii în decurs de câteva săptămâni.

-Va trebui să fac ceva acolo?

-Pur și simplu să stați o oră-două și să mergeți în coloană spre casă, posibil să faceți și niște poze”.

Am sunat pe numărul indicat în conversație pentru a încerca să aflăm mai multe detalii. Am folosit un nume inventat, care, din coincidență, a fost recunoscut de persoana de contact.

”-Bună ziua! Îmi spune Vasile. Am fost pe data de 7 la mitingul vostru, dar încă n-am primit banii. Când îi voi primi?

-Dumneavoastră atunci așa și n-ați mai venit.

-Cum n-am venit?

-Trebuia să vă apropiați de primul rând, la steaguri. Așa și nu v-ați apropiat, nu mi-ați răspuns, așa că acum adresați-vă la organizatori, nu la mine.”

Duminică, 27 de oameni aduși la protestul Partidului ”ȘOR”, care prezentau comportament suspect, au fost escortați de oamenii legii la sediile de poliție pentru a fi identificați și documentați. Patru dintre ei au declarat oamenilor legii că au fost plătiți pentru a veni la manifestări.

Formațiunea a anunțat că la miting au participat 35 de mii de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.