"La magazin "sărbătoresc" mai bine de un an de când nu se încasează nimic. Am început cu dezastrul de la mareea din 12 noiembrie anul trecut, iar în primul lockdown am fost închişi 100%, cu pierderi totale. Chiria destul de mare, plus toate facturile. Când am deschis pe la mijlocul lui iunie, făceam doar 20% din vânzările de anul trecut. Declara Angela Pâslariu, care are un magazin de artizanat în zona Pieţei San Marco, din Veneţia, şi manageriaza un hotel, intr-un interviu acordat RRA, tot aceasta mai mentineaza ca "cu cel de-al doilea val de virus, chiar dacă puteam să stau cu magazinul deschis, nu se mai încasa aproape nimic. Am ajuns la concluzia că e mai bine închis. Ca şi mine au făcut cam toţi. Pierderi mari. La hotel, situaţia a fost un pic mai bună, pentru că hotelul, fiind pe uscat, lucram cu cei care erau pentru interes de serviciu, câte un turism european, şi, să zic aşa, am reuşit să ne acoperim un pic din cheltuieli. 2020 este un an de eliminat din calendar. Am reuşit să topim toate economiile făcute în 20 de ani de muncă.
Comentează