Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a copt în laboratoare Operațiunea Traian Băsescu, colaborator al Securității: s-a aruncat buzduganul înainte

Inquam Photos / George Calin
Traian Basescu Romexpo

Istoricul Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității și autor al divulgării, în ultima vreme, a unor documente fierbinți ale fostei Securități a postat, pe pagina personală de Facebook, un mesaj foarte interesant. El aducea aminte de momentul în care Mona Muscă a fost devoalată drept colaborator al Securității și a spus că în curând va fi devoalat și cel care a turnat-o pe Mona Muscă.

Citește și: CNSAS a găsit dovada că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității/DOCUMENT

La scurt timp după ”profeția” lui Hodor, CNSAS a anunțat că a identificat un dosar de la Securitate pe care apare numele lui Traian Băsescu.

”Astăzi, după tone de mizerie adunată în dosare, după ce s-a mai rânit puțin în domeniul cunoașterii trecutului, ceea ce a făcut Mona Muscă pare joacă de copii. Astăzi nici un tribunal din România nu ar da o sentință de „colaborator al Securității” Monei Muscă. Dar atunci mai era puțin și o executam în cap direct. Cum ar fi fost? Bang! Nenorocita!

Eram acolo și am văzut tot filmul. A făcut prostia să se încreadă în sfaturile unora. „Lăsați doamnă! Nu e nimic. Vă spunem noi. Astea sunt nimicuri.” Și apoi avocații, care au sfătuit-o pe baza acestor „asigurări” să nege. Apoi frica. Și a negat. Și nu ceea ce a făcut a mai fost important, ci faptul că a mințit. Execuție publică, cu televiziunile la scară

Eram acolo. Pe vremea aia fumam și stăteam lângă containerele de lângă sediul din Dragoslavele. Am văzut-o pe Mona Muscă ieșind de la audieri. Era strada plină de televiziuni și au tăbărât ca vulturii pe ea. „De ce ați mințit doamna Muscă?”, „Ce ați discutat doamna Muscă?”. Salivau. Iar Mona Muscă nu spunea nimic. O să ajung vreodată să povestesc cine a executat-o și de ce. Momentan nu pot. Dar uite, fac un pariu cu voi. Fac pariu că ăla de a executat-o va avea cât de curând aceeași soartă. Cât de curând”, scria Mădălin Hodor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.