Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a rupt căruța guvernării, în viziunea UDMR

ruptura

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri la Digi24 că problemele din Guvern s-au acutizat după ce USR PLUS a spus în coaliție că blochează proiectul Anghel Saligny dacă nu trece desființarea SIIJ în forma dorită de ei:

„Cu Anghel Saligny a fost o discuție mai veche. Noi am introdus în programul de guvernare. Colegii de la USR PLUS nu erau interesați de acest proiect. Noi am considerat că acele localități care nu au avut acces la resurse și sunt într-o situația inacceptabilă, lipsă de drumuri, apă și canalizare, fiecare înțelege de ce trebuie să investim în acele localități. Aici a fost o diferență de viziune. Nu e PNDL. Multe lucruri au fost corectate și noi am redus foarte mult aria de acoperire. A fost afirmația, ori acceptați SIIJ așa, ori blocăm Anghel Saligny. Și de aici s-a acutizat conflictul în Coaliție. Acolo era momentul unde am crezut că e greu să mergi mai departe. Observațiile la Anghel Saligny noi le-am inclus în proiect: standarde de cost, urmărire, digitalizare. Amendamentele USR PLUS au fost introduse în proiect. Acele amendamente pe care Anca Dragu le-a spus”

- „Important este că nu poți să pleci cu premiza că se fură. Cel care fură să plătească. Dar să nu facem proiectul că se fură, păi atunci să nu facem proiectele pe infrastructură mare. Din păcate au fost acuzații dure și gratuite încât pare greu să se refacă această Coaliție. Acum suntem în această situație, din păcate”

- „Mai există și acele acuzații aruncate în fiecare minut pe Facebook care nu ajută la rezolvarea situației”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.