O tânără din Marea Britanie a decis să verifice popularitatea unui trend de pe TikTok, care recomandă consumul a două linguri de ulei de măsline pe stomacul gol în fiecare dimineață. Experimentul, desfășurat pe durata a două săptămâni, i-a oferit câteva surprize.
Lynsey Hope a folosit ulei de măsline extra-virgin și a descris gustul ca fiind „proaspăt și fructat”. În primele zile însă, ea a resimțit ușoare arsuri în gât și senzație de greață, fiind nevoită să consume alimente uscate pentru a-și calma stomacul.
După prima săptămână, efectele neplăcute au persistat, iar Hope a început să pună la îndoială beneficiile consumului pe stomacul gol, amintind că vechi mituri despre pescarii care obișnuiau să consume ulei de măsline nu au dovezi științifice.
Când a început să consume uleiul de măsline după micul dejun, disconfortul a dispărut, iar digestia i s-a îmbunătățit semnificativ. În ultimele zile ale experimentului, Hope a remarcat o reducere a poftelor, o senzație de sațietate mai îndelungată și o îmbunătățire vizibilă a pielii și părului, fără nicio creștere în greutate. Mai mult, în această perioadă nu a răcit deloc.
„Deși nu consider că toată lumea ar trebui să facă acest lucru zilnic, am fost surprinsă de efectele pozitive pe care le-am resimțit”, a declarat Hope, conform ladbible.com.






























Comentează