Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-au schimbat discursurile marilor lideri ai lumii după atentatele de la Paris

putin obama merkel

Digi24:

Masacrul de la Paris a venit la doar o zi după ce Barack Obama, cel mai puternic lider al planetei, declara că Statul Islamic e ţinut sub control. Discursurile marilor lideri s-au schimbat simţitor după 13 noiembrie. ISIS nu mai e ameninţare îndepărtată. E duşmanul care îţi sare în faţă pe bulevard, dă năvală în sala de concerte sau în restaurantul în care ai ieşit la o cină de vineri. "Ei bine, nu cred că (n.red. - Statul Islamic) prinde putere. Ceea ce este adevărat este că, de la început, scopul nostru a fost, mai întâi, să-i oprim. Şi i-am oprit. Nu au câştigat teren în Irak şi Siria, se vor muta, vor pleca, dar nu se observă acest marş sistematic al ISIS pe teren", spunea Obama cu doar o zi înaintea atentatelor de la Paris. La câteva zile de la atentate, preşedintele american şi-a modificat uşor evaluarea: "Am avut ocazia să discutăm nu doar de necesitatea continuă de a creşte presiunea asupra ISIS şi despre colaborarea noastră pentru a transmite mesaje lumii musulmane şi de a colabora cu aceasta pentru a preveni radicalizarea şi de a preveni astfel de atacuri oribile precum cele văzute recent în Paris". Înainte de atentatele de la Paris, preşedintele francez vorbea despre schimbarea de regim din Siria şi de suferinţa refugiaţilor care fug din calea luptelor: "Confruntaţi cu ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, trebuie să ne asigurăm că există o tranziţie politică în Siria şi să nu rămânem blocaţi într-un război în care vedem clar cine sunt victimele: populaţia civilă care fuge din ce în ce mai multe zone de război". După atentatele de la Paris, liderul de la Elysee l-a scos pe Bashar al-Assad din discurs şi s-a concentrat exclusiv asupra duşmanului comun al Parisului şi Damascului, Statul Islamic: "Francois Hollande, preşedintele Franţei: Necesitatea distrugerii Statului Islamic este un subiect care priveşte întreaga comunitate internaţională. Am cerut, prin urmare, Consiliului de Securitate să susţină o şedinţă de urgenţă cât mai rapid posibil, pentru a adopta o rezoluţie referitoare la scopul nostru comun, lupta împotriva terorismului". Angela Merkel a fost indirect implicată în ameninţările teroriste ale ISIS. Îşi anunţase prezenţa la meciul Germania-Olanda de la Hanovra, partidă care a fost anulată. Iar stadionul a fost evacuat: "Am fost de acord că această provocare nu poate fi combătută militar, ci prin măsuri multiple. O parte a acestora o reprezintă cooperarea serviciilor de informaţii şi cooperarea internaţională în privinţa supravegherii comunicaţiilor prin internet".

Hotnews:

PNL va fi supus unei analize sociologice realizate din exterior de o firma specializata, care sa evalueze imaginea partidului dupa un an de la alegerile prezidentiale, dar si cum va trebui partidul sa se reformeze in vederea alegerilor din 2016, a precizat  prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu. Liderul Alina Gorghiu anuntase luni ca liberalii vor angaja o firma care sa realizeze un audit intern.  "Este in lucru o analiza sociolgica facuta de o firma, care sa evalueze si imaginea partidului la un an, dar si ce urmeaza sa facem, mai ales in perspectiva alegerilor 2016. Suntem in fata unei provocari, puse pe masa si de presedinte si de cetateni - reformarea. Sunt de acord ca trebuie sa reformam dar nu stabilit dupa ureche, cred ca este nevoie de un punct de vedere foarte bine argumentat" a declarat Saftoiu. Aceasta a precizat ca analiza va fi finalizata pana la sfarsitul anului. Firma care se ocupa de ea urmeaza sa fie stabilita.

Ziarul Financiar:

În timp ce firmele de colectare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje se tem că statul vrea să le naţionalizeze, preşedintele comisiei care le dă avizele de funcţionare spune că nu are informaţii despre anchetele Procuratorii în acest sector, fiind „în concediu”. „Nu ştiu nimic”, spune Cosmin Teodoru, preşedintele Comisiei de evaluare, autorizare, reautorizare, revizuire, revizuire anuală, emitere şi anulare a licenţei de operare a operatorilor economici în vederea preluării obligaţiilor privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje. Această comisie din Ministerul Mediului este practic “în inima” acestui sistem, dând toate avizele de funcţionare. Pe de altă parte, tot mai multe voci din rândul firmelor private spun că tocmai statul este de vină pentru felul în care acest „sistem tribal” a crescut „monstruos” din 2007 până acum. Din comisia condusă de Teodoru mai fac parte reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Ministerului Mediului, ai Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) şi ai Administraţiei Fondului de Mediu (AFM). În urmă cu doupă zile, când Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat că a efectuat mai multe percheziţii în acest dosar, Dorel Tudor, noul preşedinte al AFM, insituţie păstorită de Ministerul Mediului, a spus că nu poate comenta nimic, având în vedere că este o anchetă în derulare. Reprezentanţi ai firmelor vizate de ancheta Parchetului, spun că din 2007 autorităţile statului nu au făcut niciun control pe această piaţă, pe care au lăsat-o să crească „monstruos”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.