Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să alegi pantofii sau bocancii de drumeție

stiripesurse.ro
bocanci drumetie

Drumeția este o activitate care poate fi practicată de oricine. Dacă poți merge pe jos, poți face drumeții. Daca esti incepator, poti incepe pe trasee mai scurte cu teren moale care nu necesita prea multa tehnica. Dacă sunteți un drumeț experimentat, îndreptați-vă către cele mai abrupte trasee care vă vor duce în mijlocul nicăieri pentru a dormi singur sub cer.

Pe lângă faptul că știi cum să te îmbraci pentru o drumeție și să selectezi echipamentul potrivit, alegerea cizmelor de drumeție este o parte importantă a pregătirii pentru următoarea aventură pe traseu. Mai jos, veți găsi o listă cu tipurile de pantofi pe care le veți întâlni cel mai des atunci când cumpărați echipament pentru drumeții, conform intrend.

1. Pantofi de drumeție

Pantofii de drumeție ( bărbați , femei )  sunt o opțiune mai flexibilă și mai ușoară în comparație cu ghetele de drumeție sau alpinism. Deoarece pantofii grei vă obosesc picioarele rapid, pantofii de drumeție pot fi o alegere deosebit de atrăgătoare. Totuși, rețineți că acestea oferă mai puțin sprijin și protecție la glezne.

2. Cizme de drumeție

Cizmele de drumeție ( bărbați , femei ) sau „ghetele de trekking” sunt concepute pentru a vă însoți în timpul celor mai lungi excursii în natură, acelea în care va trebui să vă cărați în spate tot echipamentul timp de câteva zile. Aceste cizme sunt durabile și fiabile, precum și sunt mai înalte și mai rigide decât cizmele de mers. În general, bocancii de drumeție sunt cele mai robuste dintre cele patru modele, deoarece au fost concepute pentru a face față tuturor tipurilor de teren, indiferent de capriciile vremii.

Cine ar trebui sa poarte cizme de drumeție?

Cei care vor călători prin pâraiele și vor avea de-a face cu zone noroioase.

Cei care caută o protecție mai bună pentru picior decât o pot oferi bocancii.

Cei care sunt pe cale să se îmbarce într-o excursie de mai multe zile cu cortul.

Pentru a vă asigura că sunteți cu adevărat capabil să abordați toate tipurile de teren, bocancii de drumeție sunt adesea proiectați în așa fel încât să le puteți atașa crampoane.

Aceste cizme au nevoie de obicei de ceva mai mult înainte de a fi „rupte”. Înainte de a porni în aventura, acordă-ți cel puțin două săptămâni de adaptare pentru a te obișnui cu noile tale cizme și astfel evită să aduni vezicule în primele ore ale călătoriei tale de 8 zile.

3. Pantofi de alergare

Pantofii de alergare pe trail sunt pantofi robusti, care oferă mai multă aderență decât un pantof de alergare obișnuit și sunt mai ușori decât un pantof de drumeție sau un cizme de drumeție. Acest tip de pantof este de obicei mai lat în apropierea degetelor de la picioare (numit „cutie pentru degete”), ceea ce îl face alegerea ideală pentru prevenirea veziculelor, îmbunătățirea coordonării și pentru a face loc picioarelor umflate.

Acestea fiind spuse, nu sunt ideali pentru terenuri ude sau condiții alpine intense din cauza lipsei de sprijin pentru glezne.

Cine ar trebui sa poarte pantofi de alergare?

Alergători zilnici, alergători de lungă distanță sau alergători de competiție.

Alergătorii de zi sau de mai multe zile, precum și drumeții care nu au nevoie de sprijin pentru glezne și preferă un pantof ușor, ușor de transportat.

Cei cărora le place să facă drumeții și să alerge; Purtarea pantofilor de trail pe șosea este posibilă, dar poate fi exagerat din cauza aderenței sporite și a tălpii cu profil redus, concepută pentru teren accidentat. Acestea fiind spuse, recent a existat o creștere a numărului de pantofi de alergare cu diferite grade de susținere a tălpii și merită cu siguranță verificat!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.