Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să investești înțelept economiile pentru propria ta locuință?

casa locuinta

"Să plătesc în continuare chirie sau să risc încercând să îmi cumpăr propriul meu apartament?"

Nu puțini sunt cei cărora le sună atât de familiar această dilemă! O mare parte este formată din tinerii singuri sau a celor care se află la început de drum, dar sunt nevoiți să stea în chirie în apartamente noi Sibiu sau în împrejurimile acestuia. Închirierea unui apartament fară baza unui contract poate aduce continuă nesiguranță și grija zilei de maine. De ce? Fară acordul bilateral a unor condiții clar stabilite înca de la inceput, proprietarul deține controlul regulilor, așadar poate oricând să schimbe prețul chiriei în functie de mersul pieței imobiliare. În România, creșterea continuă a chiriilor este tot mai actuală - acesta este și motivul principal pentru care, spre deosebire de alte țări, unde prețul este constant, în România închirierea unui apartament nu mai este de mult o afacere profitabilă. Atât închirierea, cât și achizitionarea unui apartament in Sibiu au avantaje și dezavantaje, însa, în ultima perioadă, balanța avantajelor înclina vizibil către a doua variantă.

Dacă scopul închirierii este economisirea unei sume de bani, pentru investiția de viitor în propria locuință, în momentul prezent, cel mai probabil economia a devenit o pierdere. Proprietarul care deține suma necesară achitării unui apartament poate că în doar 3 ani să îl vândă la un pret mult mai avantajos și să recupereze întreaga investiție, pe lângă profitul câștigat. În același timp, cel care a optat pentru chirie, înca nu are propria sa locuință și nici nu a reușit să strângă suma necesară, prelungind astfel așteptarea momentului în care va avea propriul cămin.

Cu toate că rata lunară plătită băncii pentru achiziționarea unui apartament se poate ridica adesea și la dublul cuantumului chiriei, foarte multi tineri aleg varianta creditului ipotecar. Pentru aceasta, trebuie să dispună de un avans de aproximativ 12-13%, uneori, chiar mai mare, și bineînteles, să aibă venituri care să îi permită să contracteze respectivul împrumut. În cele din urmă, va trebui să achite ratele corespunzător contractului. Cel mai indicat este ca opțiunea contractării unui credit să fie aleasă doar atunci când viitorul proprietar dispune de banii pentru avans; în caz contrar, efortul financiar se poate dovedi a fi unul prea mare și se poate întinde chiar pe o perioadă de 30 de ani. Nicio grijă, pentru tinerii sau cuplurile care nu dispun de suma pentru avans, există posibilitatea contractării creditului pentru nevoi personale!

Așadar, dacă singurul avantaj pentru chirie este acela al unei mai mari mobilități, dezvantajele sunt multiple de la posibile neîntelegeri care duc la o relație dificilă cu proprietarul, până la achitarea lunară a chiriei care poate ajunge la o sumă mai mare decât rata lunară, pentru o locuință care nu îți aparține.

În același timp, cumpărarea propriei locuințe îți poate aduce multiple avantaje, din care cele mai importante sunt:

- în locul pierderii banilor plătiți lunar pentru chirie, vei investi aceeasi sumă în propria ta locuință;

- relaxarea și bucuria stabilității în propriul cămin, fără să mai fi nevoit să depinzi de hotărârile schimbatoare ale altui proprietar;

- puterea de alegere și în final, decizia, este doar a ta! Totul poate fi aranjat dupa propriile aspirații și gusturi, iar modificările din locuința ta nu vor mai fi o piedică!

Oferta imobiliară din oraș este una extrem de diversificată. Poți achiziționa garsoniere, apartamente cu 2 camere sau apartamente 3 camere Sibiu, la prețuri ce te avantajează pe tine! Newconceptliving este ajutorul de care ai nevoie în cazul în care ești în căutarea unei locuințe. Portofoliul este plin de apartamente noi in Sibiu, oferta este diversificată, așa că o să găsești aici cu siguranță ceea ce cauți. Fii isteț!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.