Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să recuperezi 93 de miliarde de euro din lupta cu corupția: Prinţul saudit Mohammed bin Salman le-a luat banii miliardarilor

Mohammed bin Salman

Parchetul saudit a anunţat încheierea spectaculoasei operaţiuni în lupta împotriva corupţiei lansate în noiembrie 2017, la iniţiativa prinţului Mohammed bin Salman, moştenitorul tronuluii şi omul puternic al regatului, relatează Reuters.

În total, 381 de demnitari şi membri ai elitei politice sau mediilor de afaceri au fost interpelaţi sau convocaţi, unii în calitate de martori, iar soluţionări pe cale amiabilă au fost încheiate cu 87 dintre ei, ceea ce a permis recuperarea a 400 de miliarde de riali saudiţi (93 de miliarde de euro), a precizat parchetul, scrie news.ro.

Citește și: Mare atenție! CEDO confirmă că plângerea Laurei Codruța Kovesi este doar înregistrată, nu și declarată admisibilă

Parchetul s-a opus acestui tip de aranjamente în 56 de cazuri, care fac obiectul unor urmăriri penale, iar opt persoane care au refuzat să negocieze urmează să fie judecate de corupţie.

În primele trei luni ale operaţiunii, suspecţii - între care se afla prinţul Walid bin Talal, un investitor de prim-plan - au fost reţinuţi în Hotelul Ritz-Carlton la Riad.

Citește și: Trei lanțuri de hipermarketuri au fost amendate drastic- Ce s-a descoperit

Unii critici ai prinţului Mohammed bin Salman, cunoscut şi ca ”MBS”, l-au acuzat că a luat ostatice elite pentru a cere răscumpărări şi au denunţat o demonstraţie de forţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.