Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să-ți alegi masa cu scaunele pentru living

casa

Sărbătorile în familie sunt cele mai frumoase amintiri, când sunt cu toții strânși la masă, râd și se distrează. Totuși, pentru ca acest basm să devină realitate, ai nevoie de o masă încăpătoare, cu măcar opt scaune. Confortul familiei tale este pe primul loc și noi respectăm acest lucru, de aceea venim cu sfaturi despre cum să-ți alegi setul perfect de masă și scaune pentru sufragerie.

Masă living

Livingul este camera principala a casei, este locul unde primim invitații, așa că trebuie să arate impecabil! Dacă deja ți-ai ales mobilierul, cum ar fi canapeaua, un taburet ori o vitrină, asigură-te că masa și scaunele sunt în aceeași tematică. Dacă piesa centrală a încăperii, cel mai des fiind canapeaua, este roșie, o masă de culoare fucsia ar strica toată atmosfera. Prea multe culori puternice în aceeași cameră deranjează ochiul și distrag atenția de la detaliile interesante de pe fiecare piesă. Astfel, pentru o canapea roșie, putem alege o masă neagră, albă sau crem.

Masa trebuie să dispună de un spațiu suficient pentru mișcare, astfel încât invitații să nu se înghesuie și să nu se chinuie încercând să iasă de la masă. Măsoară partea de sufragerie unde ți-o imaginezi și alege un model de masă conform dimensiunilor. Pentru livinguri mici există și varianta unei mese extensibile, însă cu greu găsești una la fel de elegantă ca cea dintr-o singură bucată.

Îți dorești o masă elegantă, ca să-i primești pe cei dragi ca pe niște membri ai casei regale? Ei bine, alege combinații de culori extravagante, ca argintiul, auriul sau lemnul vișiniu. O masă de calitate este o masă realizată dintr-un material rezistent. Lemnul masiv este foarte elegant, însă pe cât de luxuriant arată, pe atât de greu de mutat este. Astfel, te poți reorienta către pal sau mdf, pentru că ambele arată la fel de plăcut.

Masă sticlă

O alegere îndrăzneață este masa acoperită în partea de sus cu un strat de sticlă. Ea poate veni în două variante. Blatul să fie realizat exclusiv din sticlă și atunci avantajele sunt că dă impresia unei încăperi mai spațioase și îngrijirea este simplă, exact ca ștersul unei ferestre. A doua variantă presupune ca sticla să fie așezată deja pe un blat al mesei. Pentru a fi mai interesantă, poți alege o masă care are blatul în diverse culori sau cu modele misterioase. Sticla i se va potrivi mănușă. Mesele vin în diferite forme, de la pătrată, la ovală, rotundă sau dreptunghiulară. De departe, cea mai încăpătoare masă este cea dreptunghiulară.

Masă cu scaune living

Cea mai importantă calitate a unui scaun este gradul de confort. Un scaun tare îi va face pe oaspeți să se simtă inconfortabil, vor amorți sau chiar vor acuza dureri. Astfel de momente, dacă se repetă, au puterea de a strica bună dispoziție. Nu ai vrea ca invitații, după ce pleacă de la tine, să-și amintească din toată seara doar durerea de șolduri sau de coloană din cauza scaunului, nu-i așa?

O variantă atât rafinată cât și confortabilă este scaunul din pluș. Este moale și se mulează după poziția corpului. Pentru un plus de eleganță, spătarul poate fi decorat cu butoni. Ceea ce este important este ca scaunele să se asorteze cu modelul canapelei și fotoliilor. Dacă majoritatea mobilei din sufragerie este masivă, și scaunele trebuie să aibă proporții mari. Apoi, mai pot veni acoperite în velur, catifea, stofă, piele sau material textil.

În final, ceea ce contează este ca toți invitații să se simtă bine primiți și să se bucure de o mobilă comodă, într-un living amenajat cu bun gust.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.