Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să-ți stabilești, planifici și atingi obiectivele personale

stiripesurse.ro
lectura dezvoltare personala

Stabilirea unor obiective îți va fi de ajutor atunci când vrei să obții anumite rezultate, pe plan personal sau profesional. De cele mai multe ori, obiectivele sunt confundate cu rezoluțiile de la începutul anului sau cu dorințele, astfel că, dacă nu sunt identificate corect, îți va fi dificil să le pui în practică.

Cei mai mulți oameni care au anumite obiective, le definesc în general vag, de aceea pentru obținerea unor rezultate conform așteptărilor, este nevoie ca aceste obiective să fie clare, specifice și să fie însoțite de un plan realist de punere în practică.

Îți prezentăm în continuare câteva activități care te vor ajuta să îți definești obiectivele, dar și modalitatea prin care poți realiza un plan care să te ajute să le atingi.

1. Oferă-ți momente de relaxare în fiecare zi

content-image

Pentru a-ți atinge obiectivele propuse, este important să acorzi atenție și acelor activități care te relaxează. Una dintre activitățile benefice, care te ajută să te si relaxezi, dar să te și dezvolți, este reprezentată de lectură. Pe rafturile unui anticariat din București, vei găsi atât cărți care te vor ajuta să-ți îndeplinești obiectivele, dar și cărți care te vor relaxa, pe care le poți citi seara, înainte de culcare. Pentru că într-un anticariat găsești cărți care nu au fost reeditate ori care nu mai sunt disponibile în librării, oricând ești în căutarea unui anumit titlu, nu uita să verifici și online, pe site-ul anticariatului tău preferat din București, disponibilitatea acestuia.

2. Citește cărțile potrivite

content-image

Primul pas pe care îl ai de făcut, după cum am menționat, este să îți stabilești obiective clare și specifice, dar și un plan prin care să atingi rezultatele dorite. În funcție de obiectivele pe care vrei să le atingi, lectura unor cărți de dezvoltare personală te poate ajuta să obții informații care îți vor oferi o viziune mai clară asupra lucrurilor, dar și o mai bună înțelegere a propriei persoane. De asemenea, cu ajutorul unor astfel de cărți, vei învăța cum să îți stabilești obiectivele, vei descoperi cum îți poți îmbunătăți relațiile cu ceilalți sau cum să depășești anumite perioade dificile.

3. Cum îți faci un plan cu obiective de atins?

După ce ai stabilit care este primul obiectiv pe care vrei să îl atingi, trebuie să îți faci un plan prin care acest lucru va fi posibil. Pentru asta este nevoie să îți stabilești un anumit interval orar din zi în care te vei ocupa de atingerea obiectivului respectiv, precum și de locul unde vei face asta. De exemplu, poți alege ca dimineața la cafea, timp de 15 minute, să citești un capitol dintr-o carte care îți este utilă pentru atingerea acelui obiectiv. Desigur, acest lucru se aplică tuturor pașilor pe care îi ai de făcut pentru a obține tot ceea ce ai nevoie. Este important ca planul tău să fie realist și măsurabil.

4. Cum îți stabilești obiectivele?

Pentru a putea identifica un anumit obiectiv, realizează o listă cu dorințele tale, iar dintre acestea, alege-le pe acelea care chiar contează pentru tine și transformă-le în obiective. Aceste obiective trebuie să fie Specifice, Măsurabile, posibil de Atins, Realizabile, Realiste, definite într-o perioadă de Timp. Acest lucru poate îți este cunoscut sub acronimul SMART, care, după cum observi are aplicabilitate și în viața personală. Cu ajutorul acestuia, îți vei putea îndeplini obiectivele importante pentru tine.

5. Fă-ți un plan pentru îndeplinirea obiectivelor

Un plan bine structurat te va ajuta să ajungi de la dorință la rezultate. Cu cât planul este mai detaliat, cu atât îți va fi mai ușor să identifici anumite situații neprevăzute și modul în care trebuie să le faci față. Este foarte important să nu pierzi din vedere obiectivul pe care îl ai și să nu încerci să atingi mai multe obiective în același timp ci să te focusezi pe unul singur până când îl vei duce la îndeplinire.

Cu fiecare obiectiv pe care l-ai atins, sărbătorește această realizare și împărtășește-o cu cele mai apropiate persoane din viața ta. Dacă ai copii, este recomandat să stabilești împreună cu aceștia, atât obiectivele individuale, cât și cele care includ întreaga familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.