Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum scăpăm de executarea silită. Sfaturi și trucuri

executare silita

Vă propunem sfaturile unui avocat din Baroul București pentru a trece cu bine peste o executare silită. Datele oficiale spun că 6 din 10 români se confruntă anual cu o formă de executare silită.

Și firmele au început să aibă din ce în ce mai multe probleme financiare, credite pe care nu le mai pot plăti, facturi care trec de data scandentă deseori.

Ce trebuie să știți despre EXECUTAREA SILITĂ: Este definită ca o metodă juridică de recuperare a unor datorii care au fost stabilite de o instanță, contracte notariale de bunuri sau bani, credite bancare, precum și alte situații asemănătoare.

Citește și: Imagini BOMBĂ cu senatoarea PNL pe care DNA o vrea arestată: Cum arăta când era dansatoare / VIDEO

Astfel, făcută la cererea unui creditor, executarea silită trebuie hotărâtă acum doar de un judecător, și nu la inițiativa unui executor judecătoresc, așa cum era până la începutul acestui an.

Dacă primiți acasă sau la firmă scrisoarea de la instanță prin care un creditor, căruia nu i-ați plătit la timp datoria, a cerut executarea dvs. silită, iată ce puteți face.

Mihaela Florea, avocat în Baroul București vă sfătuiește cum să faceți primul pas. Și anume contestația.

Suspendarea poate fi cerută instanței prin cerere separată sau împreună cu contestația la executare. Puțini știu că, pentru ca suspendarea să fie pusă în practică, cel care o cere trebuie să plătească mai întâi o cauțiune, în funcție de valoarea obiectului contestației.

Citește și: REVOLTĂTOR De ce vrea Patriarhul Daniel să aducă în București moaștele lui Arsenie Boca

" Dacă un creditor solicită instanței executarea în temeiul unui titlu executoriu, debitorul are posibilitatea să introducă contestație împotriva oricărui act sau formă de executare silită. În același timp, tot debitorul poate să ceară și suspendarea provizorie a executării până la soluționarea cererii de suspendare prin achitarea unei cauțiuni. Astfel, pentru a-și continua activitatea și suspenda această executare, instanța îi poate acorda debitorului, fără citarea părților implicate, suspendarea provizorie a executării" explică avocatul Mihaela Florea.

Citește și: Fost lider al minerilor, mâna dreaptă a lui Miron Cozma, reținut după 11 ani

De asemenea, exista cateva modificari si in ceea ce priveste regimul cailor de atac, in sensul ca:

- Incheierea de admitere a cererii de incuviintare a executarii silite nu este supusa niciunei cai de atac; raman insa aplicabile dispozitiile referitoare la posibilitatea de a cere, pe calea contestatiei la executare, anularea incheierii prin care s-a admis cererea de incuviintare a executarii silite, daca a fost daca fara indeplinirea conditiilor legale;

- Incheierea de respingere a cererii de incuviintare a executarii silite poate fi atacata numai cu apel, exclusiv de creditor.

Vezi și:Antena 3 spune OFICIAL de ce NU a evacuat imobilele așa cum a solicitat ANAF

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.