Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum scapi de tensiunea arterială fără pastile

descopera.ro
tensiune arteriala

Tensiunea arterială ridicată nu este doar o problemă în sine, ci duce la unele periculoase pentru sănătate, inclusiv accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiacă cronică și boli de rinichi.

Cei mai mulți oameni cu hipertensiune arterială nu au niciun simptom, chiar și atunci când aceasta ajunge la un nivel periculos de mare. Tensiunea arterială reprezintă presiunea făcută de sânge asupra peretelui vascular în timpul contracţiei şi relaxării ritmice a inimii. Valoarea normală a tensiunii este sub 120/80 mmHg, în care prima unitate reprezintă tensiunea sistolică (presiunea când sângele este pompat în artere) şi cea de-a doua este tensiunea diastolică (când inima se relaxează).

Vestea bună e că dieta și exercițiile fizice sunt cele mai importante instrumente pentru prevenirea și tratarea hipertensiunii arteriale în mod natural, scrie clickpentrufemei.ro.

Creșterea activității fizice: Activitatea fizică ajută la menținerea unei greutăți normale și scăderea tensiunii arteriale. În mod ideal, ar trebui să faci mișcare cel puțin 20 de minute pe zi. Copiii și adolescenți ar trebui să facă o oră de activitate fizică zilnic.

Reducerea stresului: Stresul duce la creșterea tensiunii arteriale. De aceea, sunt indicate tehnicile de relaxare în fiecare zi, cum sunt respirația profundă ori meditația.

Uleiuri esențiale: Uleiurile esențiale pot scădea tensiunea arterială prin dilatarea arterelor. Cele mai bune uleiuri esențiale pentru această problemă sunt cele de lavandă, maghiran dulce, salvie și tămâie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.