Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se apără Germania împotriva teroriştilor: Proiect de ultimă oră

germania frontiera

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a prezentat miercuri în guvern un proiect de lege vizând îmbunătăţirea luptei antiteroriste, în special prin schimbul de informaţii între serviciile secrete şi prin identificarea utilizatorilor de cartele preplătite, relatează AFP.

 

Într-o declaraţie de presă la Berlin, Thomas de Maiziere a explicat că proiectul de lege aprobat de executiv constituie 'rezultatul reflecţiilor' guvernului german asupra breşelor de securitate după atacurile de la Istanbul, Paris şi Bruxelles.

 

Una din măsurile principale vizează îmbunătăţirea schimbului de informaţii între serviciile germane şi omoloagele lor din alte state.

 

'Organizaţiile teroriste sunt conectate la nivel internaţional (...), trebuie ca şi serviciile de informaţii, mai bine decât se întâmplă astăzi, să se conecteze internaţional', a subliniat Thomas de Maiziere.

 

'Prin această lege, serviciile noastre de informaţii au posibilitatea de a construi (baze de) date comune cu partenerii noştri europeni şi cu NATO şi vor putea depista mai bine elemente precum călătorii şi mişcări, participarea la luptă sau eventuale proiecte de fapte infracţionale după revenirea din zone de luptă', a detaliat ministrul de interne, conform Agerpres.

 

Un alt obiectiv al proiectului este mai buna securizare a identificării utilizatorilor de cartele preplătite, ceea ce constituie în prezent în Germania o 'importantă breşă de securitate'.

 

'Astăzi, când cineva cumpără un telefon cu cartelă preplătită, poate face acest lucru în orice drogherie (...) folosind numele de Donald Duck', a subliniat el.

 

Noua lege urmează să-i oblige pe furnizori 'să se informeze asupra celor care cumpără aceste cartele cu ajutorul unui document de identitate valabil', a explicat ministrul, precizând că discuţiile cu operatorii de telecomunicaţii urmează să aibă loc 'în lunile următoare'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.