Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se apără teroristul cu pălărie: Ce le-a spus jihadistul anchetatorilor

teroristi Bruxelles

Mohamed Abrini, suspectat a fi 'bărbatul cu pălărie' ce apare în imaginile surprinse la aeroportul Bruxelles-Zaventem înaintea atentatelor din 22 martie din capitala belgiană, a declarat joi unui judecător că planul atacurilor cu bombă includea zona de îmbarcare pentru zborurile către Tel Aviv, SUA şi Rusia, notează cotidianul israelian Haaretz.

Abrini, a cărui detenţie a fost joi prelungită cu o lună, a afirmat că acţiunile comandourilor jihadiste de la Bruxelles din 22 martie nu au decurs conform planului şi că, după cele două explozii de la aeroport, el a fugit, nu însă înainte de a arunca centura cu explozibil într-o pubelă de gunoi şi de a scăpa de pălăria sa. De asemenea, el i-ar fi spus judecătorului că ''nu ar fi rănit nici măcar o muscă''.

Belgian de origine marocană, Mohamed Abrini, care a fost arestat vineri, nu ar fi fost de acord cu ideile radicale ale celorlalţi membri ai comandoului sinucigaş de la Bruxelles, adăugând că nu a vizitat niciodată Siria. Procurorii belgieni susţin, totuşi, că el s-a deplasat în Siria în 2013, potrivit postului francez BFM TV.

Abrini a fost pus sub acuzare, duminică, pentru crime teroriste, tentativă de crimă teroristă şi participare la activităţile unui grup terorist în legătură cu atentatele de la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi. El fusese deja acuzat pentru fapte similare legate de atentatele de la Paris din 13 noiembrie anul trecut, în care 130 de persoane au murit şi peste 300 au fost rănite. Audierea sa în legătură cu atacurile din capitala franceză a fost amânată pentru data de 26 mai, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.