Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se împart românii, în funcție de partide, între Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu (sondaj CURS)

sondaj

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a prezentat date dintr-un sondaj de opinie de tip Omnibus, privind intenția de vot la alegerile prezidențiale defalcată în conformitate cu intenția de vot politic (de partid).

Tudor Chirilă cheamă românii să iasă în stradă: 'Acum nu mai au bani de salarii. Iar pensiile se plătesc din împrumuturi'

Astfel, cei care la parlamentare ar vota cu „opoziția de dreapta” (PNL/USR/MRI/PMP) ar vota în proporție de 51% cu Klaus Iohannis și în proporție de 17% cu Dacian Cioloș.

Surpriza vine în cazul alegătorilor PSD/ALDE care l-ar prefera masiv pe Călin Popescu Tăriceanu (44%) față de Liviu Dragnea (doar 21%). Gabriela Firea nu a fost testată în această întrebare.

content-image

Alegătorii celorlalte partide tind să nu ofere o opțiune de vot. Atunci când au opțiuni, acestea se împart între Klaus Iohannis (25%) și alt candidat (21%). La „alt candidat” este vorba de obicei de Kelemen Hunor care este ales de simpatizanții UDMR.

60% dintre cei care nu au o opțiune de vot la alegerile parlamentare nu au o opțiune nici la alegerile prezidențiale. Totuși 40% au o opțiune, ceea ce are sens în contextul în care știm că mai mulți oameni votează la alegerile prezidențiale decât la alte alegeri. Dintre aceștia, peste jumătate (24%) l-ar alege pre actualul președinte Klaus Iohannis.

Sondajul a avut loc în perioada 20 septembrie - 1 octombrie. Datele la nivel național le puteți citi aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.