Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se învață în România educată: Şoareci în cămin şi probleme la cantină, elevii vor fi relocați

agerpres
Klaus Iohannis cantina 2

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud a verificat reclamaţiile în legătură cu apariţia unor şoareci în căminul Colegiului Tehnic Infoel din Bistriţa şi probleme cu mâncarea la cantina aceluiaşi liceu, concluziile fiind că, dacă situaţia nu se va remedia, elevii vor fi relocaţi, a anunţat, sâmbătă de inspectorul şcolar general Cristian Nicula.

Acesta spune că a fost semnalată prezenţa unui şoarece într-o cameră de cămin, pe palierul unde sunt cazaţi băieţii, chiar dacă, din august până în prezent, primăria a efectuat trei deratizări în clădire, scrie agerpres.ro.

"În urma apariţiilor în mass-media a unor informaţii cu privire la condiţiile de cazare şi de servire a mesei pentru elevii Colegiului Tehnic Infoel vă comunic următoarele: din luna august până în prezent, în clădirile aparţinând Colegiului Tehnic Infoel, au fost efectuate 3 deratizări de către Primăria Oraşului Bistriţa. Prezenţa unui şoarece a fost confirmată într-o singură cameră din internatul Colegiului Tehnic Infoel. Elevii din alte 2 camere din internat unde ar fi fost semnalată prezenţa şoarecilor nu au confirmat acest lucru. Aceste probleme au fost identificate doar pe palierul unde sunt cazaţi băieţii", a transmis şeful IŞJ Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce priveşte cantina colegiului, care în urmă cu o lună a fost amendată de Protecţia Consumatorilor cu 32.000 de lei pentru diferenţe de gramaj la preparatele servite şi lipsa unui cântar verificat metrologic, inspectorul şcolar general spune că aceasta a fost renovată recent şi că reclamaţiile ar porni de la o stare conflictuală existentă între personalul nedidactic şi actualul administrator al cantinei.

"Cantina Colegiului Tehnic Infoel este proaspăt renovată, iar personalul de aici face eforturi ca mâncarea pe care o pregăteşte elevilor să fie de cea mai bună calitate. Cu toate acestea, există o stare conflictuală între personalul nedidactic şi actualul administrator de patrimoniu, fapt ce duce la o permanentă stare de tensiune. Eforturile cadrelor didactice şi ale elevilor pentru creşterea prestigiului acestei şcoli sunt umbrite de această stare conflictuală. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o, la sediul Colegiului Tehnic Infoel, le-am amintit atât administratorului, cât şi personalului nedidactic faptul că suntem cu toţii angrenaţi în educaţia copiilor şi avem obligaţia să respectăm fişa postului şi să dăm dovadă de colegialitate", a menţionat Nicula.

Şeful Inspectoratului Şcolar a luat decizia ca, începând de luni, 27 noiembrie, să fie detaşaţi muncitori de la alte unităţi şcolare pentru a remedia ceea ce nu este conform în internatul şcolar al Colegiului Infoel, iar, dacă nu se va reuşi remedierea problemelor de la internat şi de la cantină, se ia în calcul relocarea elevilor la unitatea de cazare şi la cantina Liceului cu program sportiv Bistriţa, aflate în imediata apropiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.