Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se joacă viitorul PSD: Ce rol au Victor Ponta și Liviu Dragnea

dragnea ponta

Victor Ponta și Liviu Dragnea au făcut rocada mare în PSD! Primul, din președinte, a devenit simplu membru, iar al doilea, din simplu membru după ce demisionase din poziția de președinte executiv, a ajuns liderul formațiunii.

Viitorul PSD depinde foarte mult de ce va face Victor Ponta, e părerea sociologului Alin Teodorescu. El e de părere că PSD are puterea de a câștiga alegerile la anul dacă premierul va guverna bine.

Citește și: Planul la care se lucrează: Carmen Iohannis ar putea deveni ”Păpușa Carmen”

”Mi s-a părut un om tânăr care, chiar dacă mai face greșeli și a făcut greșeli cu carul, are o șansă, dar am înțeles până la urmă de ce a vrut să candideze la președinție și să-l înlăture pe Crin Antonescu: viza imunitatea președintelui. S-a și văzut că imunitatea aceasta l-ar fi ajutat. După o perioadă de buimăceală acum a început să lucreze efectiv ca prim-ministru, PSD a crescut din nou peste PNL, iar el și-a consolidat puțin amărâtă aia de încredere în rândul opiniei publice.

Citește și: Eleva violată din Vaslui, prima reacție după pozele nud cu ea

Președintele cade accelerat în aprecierea publică și perspectiva de acum, din septembrie 2015 pentru alegerile din 2016, e mult mai bună pentru PSD. S-ar putea ca anul viitor PSD să facă din nou guvernul, asta dacă Victor se ține în continuare de guvernare şi rămâne prim-ministru până după alegerile locale. Şi, evident, dacă nu se întâmplă nimic anormal, că se poate întâmpla orice. PSD poate câștiga ușor alegerile locale cu un prim-ministru care se ocupă de problemele reale, nu de prezența la Consiliul European și de prieteniile cu primii miniștri non-europeni.”, a spus Teodorescu pentru evz.ro.

Citește și: Detalii ULUITOARE de la judecători: Cum făcea Alina Bica rost de bani când era șefă la DIICOT

Rolul lui Liviu Dragnea nu poate să fie unul principal, fiind o soluție de avarie, spune Teodorescu.

”Dragnea e considerat o soluție de avarie, e un politician fără anvergură, venit din PD, pe care nu poți să pui bază, garda veche din PSD îl cunoaște foarte bine, și care în momentul de față este ghidat de consultanți care au pierdut toate valurile de alegeri pe care le-au consultat.”, a adăugat sociologul.

Citește și: Verdict șocant al unui sociolog: Klaus Iohannis are probleme psihice

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.