Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se poate proceda atunci când ATM-ul nu eliberează banii, dar îi scoate din sold

bancomat
Opt bucureşteni au făcut reclamaţii la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în primele luni ale anului, după ce au întâmpinat o serie de probleme la ATM-uri.
Printre principalele aspecte reclamate se numără neeliberarea sumelor solicitate la ATM-uri, blocarea cardurilor, modificarea soldului în urma operaţiunilor succesive, deşi suma nu a fost eliberată, dar şi imposibilitatea citirii chitanţei de la ATM deoarece nu mai exista tuş în imprimantă, susţin reprezentanţii ANPC. Alţi clienţi au fost nevoiţi să retragă bani de ghişeu, tranzacţie comisionată de obicei de bancă fie cu un anumit procent din sumă, fie cu o sumă minimă, deoarece ATM-urile nu funcţionau.

O altă problemă întâmpinată de bucureşteni a fost cea a reţinerii sumei tranzacţionate de mai multe ori.

În astfel de situaţii, consumatorii sunt sfătuiţi să facă o cerere la bancă pentru anularea tranzacţiei, instituţia fiind nevoită să ofere un răspuns în termen de 30 de zile. Dacă problema nu se rezolvă pe această cale, clientul poate face o plângere la ANPC. "S-au întâmplat situaţii în care aceste aparate nu funcţionau din motive nejustificate. Vorbim de neeliberarea unei sume şi modificare a soldului, deşi suma nu a fost eliberată", a precizat Bogdan Nica, preşedintele ANPC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.