Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se pot recupera fără dureri pacienții după operații ortopedice

Radu Pop

KINETEC este cel mai complex echipament medical pentru recuperarea medicală a articulațiilor și este deosebit de util mai ales pacienților care au suferit intervenții chirurgicale. Orice încercare de mobilizare a articulațiilor după operații provoacă dureri și, din acest motiv, pacienții evită exersarea mișcării. Ca urmare, riscul de formare a unor țesuturi în jurul articulațiilor crește mult, iar când pacientul nu mai simte durerea ulterioară intervenției chirurgicale, articulațiile sunt deja rigide, iar recuperarea amplitudinii de mișcare este anevoioasă și de lungă durată.

Pentru a evita aceste neplăceri, echipamentul KINETEC se folosește la foarte puțin timp după intervenția chirurgicală, începând cu ziua a doua postoperator, întrucât este un aparat pentru mișcarea pasivă continuă, care nu presupune efort din partea pacientului. Poate fi instalat la patul bolnavului, fără ca acesta să se ridice.  Articulația se mișcă fără a folosi mușchii lezați ai pacientului și, astfel, se împiedică formarea de țesut fibros. Amplitudinea mișcării este progresivă și depinde de articulație. Prin folosirea KINETEC, se reduce rigiditatea articulară, se accelerează recuperarea ortopedică și se grăbește vindecarea articulațiilor. Tratamentul sub supraveghere, folosind KINETEC, duce la controlul durerii postoperatorii, reducerea inflamației și asigură protecție pe durata vindecării.

content-image

De asemenea, KINETEC este recomandat de chirurgii ortopezi după protezarea genunchilor, în cazul leziunilor meniscului, în reconstrucția de ligamente încrucișate, în reparații de tendoane, după intervenții chirurgicale în fracturile intraarticulare.

Așadar, orice pacient care urmează să aibă intervenții chirurgicale ortopedice, e bine să știe că se poate recupera rapid la Spitalul Sfântul Sava, care, pe lângă alte 70 de echipamente medicale de ultimă generație,  folosește și echipamentul complex  KINETEC, astfel putându-și îmbunătăți major rezultatele postoperatorii.

Spitalul pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava din Pantelimon (Ilfov) a fost dat în folosință  în urmă cu 4 ani și are o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri, care deservesc 118 paturi avizate de Ministerul Sănătății. Terapiile se realizează în regim de internare, în condiții similare unui hotel de 4*.

Recuperarea ortopedică se face în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7, personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

Recuperarea medicală specializată vizează pacienții care au suferit orice tip de intervenție chirurgicală, inclusiv neurologică, după accidente vascular-cerebrale, traumatisme ale coloanei vertebrale, accidente de muncă sau casnice, toate tipurile de afecțiuni ortopedice, scleroze multiple, artroze etc. Spitalul Sfântul Sava deține echipamente pentru recuperare pulmonară post-Covid sau pentru pacienții care înregistrează remanențe după anestezii, în urma unor intervenții chirurgicale.

content-image

Cei 40 de fizioterapeuți și kinetoterapeuți aplică terapiile fără întrerupere în zilele de sărbători legale, astfel tratamentul continuu având un efect benefic în timp mai scurt.

Spitalul pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava are peste 70 de echipamente medicale de fizioterapie, kinetoterapie, de investigații și monitorizare medicale, de ultimă generație, unele dintre ele aduse în premieră în România sau care se găsesc în doar câteva alte spitale din țară. Deține una dintre cele mai mari săli de fizioterapie din țară, dotată cu echipamente inovative, care își dovedesc eficiența mai ales în recuperarea medicală după AVC, afecțiune considerată cel mai adesea fără șanse de recuperare.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.