Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se va vota în cazul Titus Corlăţean: Ce spune PSD

psd sigla

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că va şti cum va vota în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean după ce va vedea raportul Comisiei juridice, până atunci neputându-se pronunţa, în necunoştinţă de cauză. 'Procedura parlamentară, în cazuri similare, este următoarea: la Comisia juridică merg documentele care vin de la instituţia care cere ridicarea imunităţii, în cazul acesta DNA. În Comisia juridică sunt numai oameni de specialitate, adică sunt jurişti care citesc documentele şi vin în faţa plenului cu un raport. Raportul acela face afirmaţii în legătură cu ceea ce s-a scris în documente şi, de regulă, acel raport joacă un rol important asupra votului pe care îl dau senatorii sau deputaţii. De aceea, eu, în general, nu mă pronunţ în necunoştinţă de cauză', a spus Ecaterina Andronescu, anunţă Agerpres.

 

Întrebată dacă se va pronunţa numai după ce va vedea raportul Comisiei juridice, Ecaterina Andronescu a răspuns afirmativ.

 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut, luni, sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014". Potrivit unui comunicat al DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.