Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum și-a redus compania Uber o amendă de anul trecut la doar 0,25% din valoarea inițială

smartradio.ro
uber telefon

Compania Uber știe să negocieze, asta este clar. Ne-a convins de acest lucru după ce și-a redus o amendă de anul trecut la doar 0,25% din valoarea inițială, informează Business Insider.

În 2020, Uber a primit o amendă de 59 de milioane de dolari pentru că a refuzat să dezvăluie informații despre 3.000 de cazuri de agresiune sexuală. Acestea au avut loc în anul 2018 și au fost incluse în raportul anual al companiei, dar au refuzat să trimită datele confidențiale către Comisia pentru servicii publice din California (CPUC).

CPUC a emis ieri un comunicate în care susține că a ajuns la un acord cu Uber în privința sancțiunii. Suma pe care o are de plătit compania este de „doar” 150.000 de dolari, reprezentând aproximativ 0,25% din valoarea inițială. Mai mult de atât, compania nu va fi obligată să dezvăluie datele personale, dar va oferi informații anonime cu privire la agresiunile sexuale care au legătură cu serviciul.

Totuși, în loc de amendă, Uber va fi nevoită să doneze către CPUC 9 milioane de dolari. Din această sumă, 4 milioane se vor duce către Fondul de compensare a victimelor din California și 5 milioane vor fi folosiți în scopul de a combate abuzurilor sexuale în domeniul de ridesharing.

În comunicatul dat de CPUC, autoritățile anunță că va face cereri asemănătoare și celorlalte companii din domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.