Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum și-a terorizat Maru, prietenul lui Vlad Pascu, propriul tată / Judecătorii au decis ca ordinul de protecție să fie pus în executare 'de îndată'

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudor Maru

Tudor Duma, prietenul lui Vlad Pascu – tânărul drogat care a ucis 2 oameni la 2 Mai, în dimineața zilei de 19 august -, este ”campionul dosarelor penale”. Din scenariu nu lipsesc drogurile și armele albe, iar Tudor Duma – zis ”Maru” – i-a scos peri albi tatălui său, acesta ajungând chiar în situația în care s-a simțit amenințat și a cerut ordin de protecție împotriva propriului fiu, informează „Gândul”.

Tatăl lui Maru, declarații halucinante în fața instanței

În fața instanței de judecată, tatăl lui Tudor Duma – zis ”Maru”, prieten la cataramă cu Vlad Pascu – a  prezentat o situația nu numai tulburătoare, ci și periculoasă pentru propria sa viață, potrivit informațiilor obținute de Gândul.

Într-un astfel de impas concretizat prin agresiune fizică s-ar fi ajuns pe fondul consumului de droguri, dar fiul lui Ciprian Ioan Duma avea ”la activ” și alte ”ieșiri în decor”, de-a lungul timpului, respectiv deținerea de arme letale și o atitudine necooperantă cu anchetatorii.

Tatăl lui Maru a cerut ordin de protecție împotriva fiul său, motivând că viața îi este amenințată, iar pericolul este ”iminent”.

Pârâtul reprezintă(n.red. – Tudor Duma ”Maru”) un pericol real şi iminent la adresa vieții şi integrităţii fizice ale reclamantului (n.red. – tatăl său). Din probele administrate rezultă actele de violenţă săvârşite de pârât asupra reclamantului pe fondul consumului de droguri.

Mai arată că pârâtul nu a cooperat cu organele de poliţie şi deţine arme letale”, se arată în motivarea instanței de judecată.

”Pentru emiterea unui ordin de protecţie trebuie îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii generale: să se săvârşească un act de violenţă, în oricare din formele enumerate la art. 4 lit. a) – g) din Legea nr. 217/2003, actul de violenţă să fie suficient de grav încât să se poată considera că îi pune în pericol victimei viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea acesteia, actul de violenţă să fie săvârşit de una din persoanele enumerate la art. 5 lit. a) – e) din Legea nr. 217/2003, persoane care sunt considerate membri de familie” - Extras din motivarea instanței de judecată

Polițiștii au ridicat din camera lui Maru 7 cuţite cu lamă metalică şi o sabie de 1 metru

În data de 10 octombrie 2022, pe fondul consumului unor substanțăe psihoactive, Tudor Duma a avut o altercație cu tatăl său, îmbrâncindu-l.

Cum atmosfera a degenrat, iar la fața locului au fost chemați polițiștii, reacția lui Maru a fost una de împotrivire și sfidare. A blocat ușa locuinței cu obiecte de mobilier și, surprinzător, a continuat să asculte muzică la volum maxim. Polițiștii au reușit să pătrundă în locuință, iar Maru a fost încătușat.

Tudor Duma, prietenul și dealerul lui Vlad Pascu – autorul tragediei de la 2 Mai – era recidivist, din acest punct de vedere, din cauză că își mai amenințase tatăl cu bătaia de mai multe ori, de-a lungul timpului.

”La data de 10.10.2022 pârâtul, pe fondul consumului de substanţe psihoactive, l-a îmbrâncit pe reclamant, apoi întrucât era necooperant cu organele de poliţia (a blocat uşa locuinţei cu obiecte de mobilier şi asculta muzică la intensitate ridicată) a fost nevoie să fie încătuşat.

Organele de poliţie au ridicat din camera agresorului 7 cuţite cu lamă metalică şi o sabie de 1 metru, agresorul ameninţându-şi tatăl în trecut cu acte de violenţă”, se mai arată în motivarea din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate.

”… în comportamentul pârâtului (n.red. – Tudor Duma) se includ o serie de manifestări apte în sine să afecteze integritatea emoțională a reclamantului (n.red. – tatăl său, Ioan Ciprian Duma), manifestări care se circumscriu fenomenului violenței în familie, astfel cum a fost definită aceasta de către legiuitor şi care atrag incidența prevederilor Legii nr. 217/2003, inclusiv a celor relative la modalitățile de ocrotire a victimelor acestui fenomen – emiterea ordinului de protecție” - Extras din motivarea instanței

În data de 14 octombrie 2022, Judecătoria Sectorului 2 a admis cererea tatălui dealerului lui Vlad Pascu – Tudor Duma – pentru emiterea unui ordin de protecție împotriva fiului său.

Judecătorii au decis ca ordinul de protecție să fie pus în executare ”de îndată”

”Admite cererea, având ca obiect «ordin de protecţie». Dispune emiterea unui ordin de protecţie, pentru o durată de 6 luni, prin care dispune:

  • Obligarea pârâtului (n.red. – Tudor Duma) la păstrarea unei distanţe minime de 200 metri faţă de reclamant;
  • Obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 200 metri faţă de reşedinţa reclamantului situată în (…) şi faţă de locul de muncă al reclamantului situat în (…).

(…) Obligă pârâtul la plata către stat a sumei de 1.086 lei, reprezentând onorariile avocaţilor din oficiu. În baza art. 44 din Legea nr. 217/2003 republicată, prezentul ordin de protecţie este executoriu. În baza art. 46 alin. 1 din Legea nr. 217/2003 prezentul ordin se comunică de îndată unităţii de poliţie în a cărei rază de competenţă se află locuinţa părţilor.

În baza art. 46 alin. 2 Legea nr. 217/2003 dispune punerea, de îndată, în executare a prezentului ordin de protecţie sub supravegherea poliţiei”, au decis magistrații de la Judecătoria Sector 2 în luna octombrie a anului 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.