Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum spăla banii judecătoarea lui Bercea Mondial

bercea

Judecătoarea Carmen Marinescu și soțul acesteia, șomer și fără venituri legale, au achiziționat mai multe imobile din mita primită de la interlopi, potrivit DNA. Cei doi soți au fost trimiși în judecată, în urmă cu două săptămâni, în stare de arest preventiv.

Ancheta procurorilor DNA în cazul judecătoarei Carmen Marinescu, președintele Tribunalului Olt, acuzată că ar fi luat mită 200.000 de euro de la clanul Bercea Mondial, dezvăluie modul în care aceasta a cheltuit zeci de mii de euro pe trei imobile, în câteva luni, informează EvZ.

Ca un amănunt inedit, pe 24 iunie 2014, Vasile Anghel, zis Amar Generalu’ –fratele lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, a denunțat că avocatul Dumitru Cismaru ar fi primit bani pentru a interveni pe lângă judecătoarea Marinescu pentru eliberarea lui Stan Robert, cunoscut cămătar local, cercetat într-un dosar DIICOT. Amar Generalu’ a mai declarat că fratele său, Bercea Mondial, deține înregistrări ale unor convorbiri pe care membri ai familiei sale le-au avut cu avocatul Dumitru Cismaru și Carmen Marinescu, în perioada în care Anghel Sandu era judecat în stare de arest preventiv pentru tentativă de omor.

Pe 17 martie 2015, Bercea Mondial și fiul său Florin Anghel, zis Ambasador sau Băsică, au făcut denunțuri la DNA -Craiova în care au arătat că au dat bani, în 2011, unor intermediari pentru a interveni la judecătorii de la Tribunalul Olt. În schimbul banilor, Bercea trebuia cercetat în libertate și urma să primească o condamnare blândă sau achitare. Omul de legătură era avocatul Dumitru Cismaru, care reprezentase familia Anghel în mai multe procese civile, și era nașul de cununie al judecătoarei.

Reproșurile clanului

În discuțiile ambientale, Cismaru a recunoscut primirea banilor. Atunci când Bercea Mondial nu a fost eliberat, familia acestuia i-a reproșat lui Cismaru: „Ei i-ai dat. Vezi? Și-a făcut femeia banii, și-a luat plinul și gata!”. „Păi eu i-am zis, bă, fă mă tot posibilul. Bă, tu mă înțelegi, că mă duc la ea și nu mă bagă în seamă, când mă duc se uită pe fereastră”, se disculpa avocatul. „Să moară copiii mei, că 300.000 dacă nu îi dau. Du-te și spune-i, 300.000 îi dau”, ridica miza Fănica Anghel, zisă Stela- soția lui Bercea Mondial. În final, clanul a cerut banii înapoi, dar cea mai mare parte erau cheltuiți. Judecătoarea le-a returnat 30.000 de euro și o proprietate.

Vinovat în serie

În dosarul în care rudele lui Bercea Mondial făceau intervenții la magistrați, interlopul a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, pentru tentativă de omor. El l-ar fi înjunghiat pe nepotul său, Ionuț Anghel, zis Mercedes. Procesul a durat trei ani, iar toate instanțele l-au găsit vinovat pe interlop. În dosar au mai fost condamnați fiul său Florin Anghel - complicitate la tentativă de omor, și soția sa, Fănica Anghel, zisă Stela - instigare la mărturie mincinoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.