Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum te ajuta maslinele sa slabesti sanatos si fara efort

ulei de masline

Fie ca sunt mici si verzi, mari si negre sau medii si maronii, maslinele sunt o mina de aur pentru organismul tau si este bine sa le consumi cat mai des, chiar si ca o simpla gustare, potrivit elle.ro

Trebuie sa stii ca pana sa ajunga in comert, maslinele trec printr-un proces de preparare, deoarece crude, direct din copac, nu sunt comestibile.

Chiar daca nu esti foarte incantata de gustul amarui al maslinelor, dupa ce vei vedea cat de multe beneficii au pentru silueta, putem pune pariu ca nu vor mai lipsi din dieta ta zilnica.

Iata cum te ajuta maslinele sa slabesti:

1. Previn asimilarea grasimilor rele

Maslinele sunt una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase, mononesaturate. Acestea reduc nivelul colesterolului rau si impiedica organismul sa asimileze alte grasimi nesanatoase care pot forma depozite adipoase.

2. Cantitati mici, calorii putine

28 de grame de masline verzi in saramura contin 41 de calorii, 4 grame de grasimi, 1 gram de carbohidrati si 1 gram de fibre. Aceeasi cantitate de masline negre iti furnizeaza 23 de calorii, 2 grame de grasime, 2 grame de carbohidrati si 1 gram de fibre.

Prin urmare, nu se poate spune despre masline ca au un aport caloric mai mare decat cel al altor alimente sanatoase, benefice in dieta.

3. Sursa de vitamina E si minerale

Maslinele contin vitamina E si o serie de minerale precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru si seleniu. In plus, acestea contin proteine, vitamina C, vitamina K si alte elemente care se pastreaza chiar si atunci cand maslinele sunt transformate in ulei.

4. Benefice pentru mame

Maslinele sunt bogate in acid linoleic, un ingredient benefic in special mamelor care alapteaza. Deficienta acestui element este conectata adesea de unele boli de piele si probleme de crestere la copii. Din acest motiv medicii recomanda proaspetelor mamici sa includa maslinele in dieta lor.

5. Indice glicemic scazut

Maslinele au un indice glicemic mic, respectiv 15. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca iti furnizeaza o energie constanta, de lunga durata, fara sa-ti creasca brusc nivelul de zahar din sange. O glicemie crescuta declanseaza foamea la scurt timp dupa ce ai mancat si astfel esti tentata sa acumulezi noi calorii din produse mai mult sau mai putin sanatoase.

Cum sa consumi maslinele

Este important sa retii ca trebuie sa consumi cantitati mici de masline pentru ca altfel sodiul din ele iti poate sabota planul de slabire.

Maslinele in salata

Cea mai simpla metoda de a introduce maslinele in dieta ta este sa le adaugi in salate. De exemplu, o salata cu 5 masline verzi sau negre, la care adaugi un castravete, cateva cubulete de branza degresata, frunze de salata verde si piept de pui la gratar iti asigura o masa satioasa, cu aproximativ 200 de calorii.

Maslinele ca gustare

Spuneam la inceput ca este bine sa consumi masline si ca gustare intre mese. Cea mai mare maslina (colosal) are 12 calorii, ceea ce inseamna ca poti consuma la o gustare 5-6 masline fara probleme.

Maslinele, condiment

Maslinele feliate pot fi adaugate in pilaf, tocanite si chiar in supe, atat pentru un plus de savoare, cat si pentru a reduce cantitatea de sare pe care o folosesti in mod normal in aceste preparate.

Pasta de masline

Ideala pentru sandvisuri sanatoase, pentru o pasta de masline ai nevoie de 2-3 linguri masline feliate, putina smantana degresata, 1 lingurita de ceapa tocata marunt si 1 lingurita de suc de lamaie. Blendeaza toate ingredientele si vei obtine o pasta delicioasa de masline.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.