Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum trebuie îngrijită pielea în sezonul rece

frig

În perioada de iarnă este indicat să acordăm o mai mare atenţie tenului expus la frig şi la alţi factori care au efecte negative asupra pielii. De aceea, este important să folosim mai des decât de obicei cremele şi produsele cosmetice tocmai pentru a nu ne trezi cu pielea uscată sau, şi mai rău, cu eczeme, relatează Libertatea.

Factorii principali care duc la îmbătrânirea tenului în anotimpul rece sunt alternanţa cald-frig, umezeala, dar şi curenţii de aer. Aceştia determină reducerea stratului protector lipidic de la suprafaţa pielii.

Eliminarea apei din piele are drept consecinţă uscăciunea tegumentului, apariţia crăpăturilor la nivelul pielii, roşeaţa, mâncărimea sau senzaţia de usturime. Pentru a avea o piele catifelată pe toată perioada anotimpului rece, specialistul recomandă cremele bogate în lipide, grăsimi şi nutrienţi, cu vitaminele A, C şi E.

Atenţie mare însă!..., acestea trebuie alese în funcţie de tipul nostru de ten. Este important să apelăm la medicul dermatolog pentru a afla cu exactitate ce tip de ten avem şi ce tip de produse cosmetice este bine să folosim, pentru a evita, spre exemplu, iritaţiile, alergiile şi erupţiile acneice, dar şi agravarea rozaceei sau a dermatitei seboreice.

De asemenea, este de preferat să evitaţi băile dese şi lungi cu apă fierbinte tocmai din cauză că acestea înlătură filmul lipidic natural al pielii. Pielea mâinilor trebuie îngrijită cu creme mai grase, în acest sezon, mai bogate în lipide.

“Chiar şi când ne spălăm pe mâini este indicat să o facem cu săpunuri cu formule speciale, uleioase, care să nu deterioreze bariera lipidică formată în mod natural de piele, ci să o păstreze intactă. Evităm astfel apariţia eczemelor care se pot ivi atât la persoanele cu piele normală, cât şi la cele cu dermatită atopică”, explică dr. dermatolog Oana Spânu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.