Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum va fi vremea la final de săptămână: Anunţul de ultimă oră al meteorologilor

vremea

E întrebarea pe care ne-o punem cu toţii. După o săptămână obositoare, cu toţii ne-am dori o vreme frumoasă pentru a ne petrece timpul liber din weekend la un parc sau la o terasă. Ce ne anunţă însă meteorologii?

Ziua de vineri ne aduce ploi la munte, in nordul, centrul si estul tarii, iar mai tarziu si in rest. Maximele vor fi cuprinse intre 16 si 26 de grade. In Dobrogea si in Baragan e vreme destul de buna cu multe perioade insorite. Vantul isi face simtita prezenta, iar temperaturile, putin mai ridicate decat cele de ieri, ajung la 25 - 26 de grade. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei apar perioade cu instabilitate accentuata: averse, cu fulgere si conditii de grindina. Vor fi si momente cu soare, iar la amiaza se vor inregistra pana la 23 - 24de grade. Si in jumatatea nordica a Moldovei ploile vin in mai multe reprize si pot lasa cantitati mai insemnate de apa.Ar putea sa si cada grindina, iar temperaturile, in scadere fata de ziua trecuta, se vor opri la 20 de grade.

Citeşte şi: ALERTĂ în privinţa acestor sucuri: Pot duce la CIROZĂ

Vreme instabila asteptam si in zona Maramuresului si in nordul Transilvaniei. Temperaturile scad usor si aici si vom avea maxime de 21 - 22 de grade. Vestul tarii va avea mai putina instabilitate. Vor fi innorari, dar si perioade insorite, iar ploile vor veni pe suprafete restranse. Vantul isi va face simtita prezenta, iar temperaturile urca pana la 22 - 23 de grade. In centrul Romaniei vin cateva ploi zgomotoase, mai cu seama in zona de munte, unde se pot strange cantitati ceva mai mari de apa. Maximele pleaca de la 16 grade in depresiuni si ajung la 22 de grade. Sud-vestul tarii va avea vreme destul de buna. E drept ca apar innorari pe parcursul zilei, dar sansele de ploaie sunt destul de mici. Se incalzeste: la amiaza vom avea valori foarte placute, de 23 - 24 de grade. In tinuturile sudice sunt posibile averse mai ales din a doua parte a zilei. Se va incalzi, iar la amiaza vor fi 26 de grade.

Citeşte şi: DNA îl dă-n fapt pe Gabriel Oprea: Au încercat să DISTRUGĂ probele, nu mai au scăpare

In Bucuresti vom avea vreme frumoasa pana dupa pranz cand asteptam averse cu fenomene electrice. Vantul va fi activ si maxima urca pana la 25 de grade. La noapte norii se imprastie; sambata dimineata se vor inregistra cam 12 grade. La munte ploile vor uda indeosebi masivele din nordul si estul tarii, iar in Carpatii Orientali pot lasa cantitati mai insemnate de apa, de peste 25 L/mp. Vorbim tot despre averse, ce vor veni cu tunete, fulgere si chiar grindina. Vantul va avea intensificari, iar maximele din statiuni vor fi comparabile cu cele de joi. Ziua de vineri ne aduce averse locale in nordul tarii, in zonele montane si submontane; ploi mai putine in rest si maxime cuprinse intre 16 si 26 de grade, conform ProTV.

Vezi şi: Klaus Iohannis l-a băgat în ȘEDINȚĂ pe Dacian Cioloş: Ce se discută

Sambata - aversele uda mai ales vestul, nordul si centrul tarii si vor fi insotite de fenomenele specifice instabilitatii. Duminica va ploua mai mult in regiunile intracarpatice, in Moldova si la munte. Vor fi din nou tunete, fulgere, conditii de grindina. Nici luni nu scapam de instabilitate: va afecta indeosebi centrul, estul si sud-estul tarii. Se racoreste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.