Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explică specialiștii decesul unui bărbat vaccinat: 'Nu trebuie să ne îngrijoreze, nimeni nu susţine că nu se poate întâmpla'

media.cancan.ro
Adriana Pistol

Dr. Adriana Pistol a declarat marți, într-o conferință de presă la Guvern alături de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, că decesul unui bărbat vaccinat și infectat cu tulpina Delta nu ar trebui să îngrijoreze populaţia.

Pistol s-a referit la decesul unei persoane infectate cu tulpina Delta, vaccinată cu ambele doze, afirmând că aceasta avea multiple comorbidităţi şi că sunt persoane care din cauza problemelor de sănătate şi a vârstei nu dezvoltă protecţie suficientă la vaccin.

“Vă referiţi la un caz de deces, la o persoană de 72 de ani, care a fost vaccinată cu două doze. Este vorba de o persoană cu multiple comorbidităţi şi aşa ceva în viziunea mea nu trebuie să ne îngrijoreze pentru că nimeni nu susţine că astfel de lucruri nu se pot întâmpla, sunt persoane care datorită patologiilor pe care le au sau chiar a vârstei asociat cu patologiile respective, nu dezvoltă protecţie suficientă la vaccin. Important este că alţii 19 nu au decedat deşi aveau şi ei comorbidităţi importante. Recomand să fie văzută întotdeauna cu predilecţie partea plină a paharului, deci totuşi vaccinul poate să salveze oameni chiar dacă se întâmplă şi accidente nefericite”, a transmis Adriana Pistol, directoarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.