Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vede UDMR demisia lui Ponta: Nu am vazut un efort supraomenesc din partea PNL

udmr

Viceliderul grupului UDMR din Senat, Tanczos Barna, consideră că decizia lui Victor Ponta de a renunţa la funcţiile politice din PSD este una interesantă şi normală, ţinând cont că şi alte persoane care s-au aflat într-o situaţie similară au făcut acest lucru. In plus el nu crede ca PNL a facut vreun efort supraomenesc pentru a il indeparta si de la Guvern, astfel crede ca Ponta isi va continua mandatul la Palatul Victoria.

'Este o decizie interesantă din punct de vedere politic. Este normal, cel puţin din punctul meu de vedere, să renunţe la funcţia politică, atâta timp cât majoritatea persoanelor care au fost în asemenea situaţii s-au retras din funcţiile politice, atât din PSD cât şi din celelalte partide', a declarat senatorul Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să renunţe şi la funcţia de premier, Tanczos Barna a spus 'este discutabil', precizând că acest moment nu a fost exploatat suficient din punct de vedere politic de către opoziţie, pentru a demite Guvernul în Parlament.

'Dacă premierul Ponta nu renunţă de bunăvoie la funcţia de prim-ministru, singura instituţie care poate să-l oblige să facă acest lucru este Parlamentul. S-a constatat de mai multe ori în ultimele două luni că majoritatea este încă stabilă şi este de partea Guvernului PSD şi nu am văzut niciun efort supraomenesc, un efort deosebit din partea PNL de a prelua guvernarea. Cred că este o situaţie oarecum acceptabilă şi pentru PNL, în caz contrar ar fi putut specula mult mai eficient anumite slăbiciuni, anumite momente delicate ale Guvernului PSD. Vara aceasta, probabil, Guvernul rămâne, depinde exclusiv de PNL dacă poate să-l doboare în Parlament, cu metodele democratice, sau nu', a conchis Tanczos Barna, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, pe Facebook, că nu va mai ocupa nicio funcţie de conducere în PSD până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse în justiţie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.