Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vindea fiul lui Andrei Pleşu drogurile: CODUL special pe care îl folosea, alături de concubina sa

Mihai Pleșu

Fiul lui Andrei Pleşu, Mihai Pleşu, implicat într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut pentru 24 de ore. În această cauză, au mai fost reținute alte cinci persoane.

Mihai Pleșu, fiul scriitorului Andrei Pleșu, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost audiat la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași, în dosarul de trafic de droguri în care a fost ridicat de polițiști ca suspect.

Citește și: Solicitare urgentă a președintelui Klaus Iohannis! Ordin la nivel național

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Mihai Pleșu avea în București o plantație de cannabis, pe care o creștea împreună cu un alt bărbat, vizat și el în dosar. Comercializarea drogurilor era făcută de regulă la el în apartament, iar cannabisul era ascuns fie în casă, fie în mașină.

Codul pentru fiecare gram de cannabis era "1 minut", spun sursele judiciare. De exemplu, când Mihai Pleșu era sunat de către consumatori, aceștia spuneau că vin la el "pentru 15-20 de minute", ceea ce însemna că vor să cumpere 15-20 de grame de cannabis.

Citește și: Ieșire fulgerătoare a lui Augustin Lazăr! Reacție în forță, după interviul difuzat de Antena 3

Potrivit sursei citate, iubita lui Mihai Pleșu s-a prezentat la DIICOT București, însă nu a fost audiată. Femeia a venit cu copilul pe care-l are cu Mihai Pleșu, urmând să dea declarații la o dată ulterioară.

În aest dosar, procurorii DIICOT Iași au făcut 8 percheziții domiciliare în București, Iași și în comuna Probota, județul Iași, căutând suspecţi vizați de infracţiuni de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Anchetatorii s-au sesizat încă din 17 septembrie 2018, cu privire la faptul că mai multe persoane din județul Iaşi vând droguri de risc - cannabis (skunk) şi droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori din oraș.

Citește și: Liviu Dragnea îl torpilează pe Klaus Iohannis! Îl refuză pe șeful statului

Procurorii arată faptul că o suspectă comercializa cannabis pentru 60-70 lei/gram, iar în perioada când în municipiul Iaşi se organizau, în diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, ea se aproviziona şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) pentru a le vinde.

Potrivit cercetărilor, unul dintre suspecții care domiciliază pe raza judeţului Iaşi a mers periodic în Capitală, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect, cu diferite cantităţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în Iaşi, pentru a le vinde.

Citește și: Liviu Dragnea a dat cărțile pe față! Cine e cel mai bun ministru din Guvern

"S-a reţinut faptul că suspectul care locuieşte pe raza municipiului Bucureşti a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judeţul Iaşi, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înfiinţarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activităţi şi de către concubina sa care cunoaştea toate detaliile legate de activităţile infracţionale derulate, sprijinindu-l şi implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracţională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri", arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

Procurorii spun că sursa de aprovizionare cu droguri a suspectului din Bucureşti este o persoană de cetăţenie britanică, care a fost ajutată de către concubina sa, o româncă.

Citește și: Solicitare urgentă a președintelui Klaus Iohannis! Ordin la nivel național

În urma perchezițiilor, au fost identificate locații prevăzute cu dispozitive de cultivare și întreținere a plantațiilor ( lampi speciale, cort, ventilatoare, ghivece etc) precum și diferite cantităţi de cocaină, cannabis, ecstasy,rezină cannabis (hașiș), ciuperci halucinogente, cântare electronice de precizie, grindere pentru mărunțit substanța vegetală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.