Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea un partid să ia bani de la corporații și să-i dea elevilor premianți

elevi clasa

O lege pentru sprijinirea elevilor premianți din România care le acordă burse provenind din taxarea marilor firme a fost lansată în dezbatere publică de liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, pe pagina sa de Facebook (AICI).

Liderul naționalist afirmă că ”e timpul ca băncile, lanțurile de hypermarketuri, societățile de asigurări și alte multinaționale străine să mai lase din profit și în România, nu să-l scoată pe tot din țară!”. Proiectul prevede pentru companiile cu o cifră de afaceri anuală de peste 10 milioane de euro ”o taxă de responsabilitate socială de 0,5 la sută din cifra de afaceri care să fie transformată în burse pentru elevii premianți din clasele I-XII (ciclul primar, gimnazial și liceal). Banii vor fi colectați în Fondul pentru Viitorul României, gestionat de BNR, și vor avea ca destinație unică plata unor burse lunare de 500, 400 și, respectiv, 300 de lei pentru elevii care au obținut premiul I, II și, respectiv III. Pentru clasele I-IV, va fi un singur tip de bursă lunară, de 500 de lei, care va fi acordată elevilor care obțin doar calificativul de FB pe toată durata anului școlar”.

Proiectul Partidului România Unită îi face concurență astfel Guvernului Ponta care a mărit alocațiile pentru copii, numai că PRU vrea ca banii să meargă spre familiile care își trimit copiii la școală pentru a obține rezultate bune, încurajând astfel discret natalitatea în zona românească și stimularea unei pături de elevi de elită.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.