Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea Wanger să schimbe calendarul competiţional în viitor: Mai puţine meciuri de calificare pentru echipele naţionale, mai multe partide eliminatorii

fifa

Calendarul competiţional al fotbalului este în centrul atenţiei de câteva luni, mai ales în Europa, unde mulţi jucători şi antrenori s-au plâns de cât de aglomerat a fost anul acesta, potrivit news.ro.

Arsene Wenger, în calitate de director în cadrul FIFA cu atribuţii în dezvoltarea fotbalului, are sarcina de a studia acest subiect şi a oferit primele sale opinii cotidianului german Kicker, citat de lesoir.be.

Prioritatea este reducerea numărului de meciuri.

"Este foarte important, pentru că vedem în ce stare se află jucătorii", a spus fostul manager al echipei Arsenal.

Citește și: IJ ar fi `lucrat pe SUB MÂNĂ` pentru ELIMINAREA procurorului din cazul COLECTIV...

El doreşte mai puţine întâlniri internaţionale la nivel de echipe naţionale şi perioade mai scurte de prezenţă a jucătorilor la primele reprezentative.

"Pledez pentru o singură fereastră internaţională sau maximum două, în loc de cinci, astăzi. Ca echipele naţionale să se reunească în octombrie, să joace şapte meciuri de calificare într-o lună, apoi turneul final în iunie. Asta ar însemna mai puţine călătorii pentru jucători şi mai multă claritate, continuitate pentru toţi cei implicaţi, cu un risc mai mic de accidentare", a adăugat el.

Această propunere se bazează pe un exemplu concret, cel al lui Robert Lewandowski.

"Am simţit întotdeauna că a avea mai multe perioade (n.r. - pentru meciuri internaţionale), dar mai scurte nu a fost în favoarea jucătorilor. Sunt mereu momente de incertitudine. Este suficient să te uiţi la sezonul trecut. Robert Lewandowski s-a accidentat la echipa naţională în cea mai importantă perioadă pentru clubul său şi a ratat sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în care Bayern a jucat împotriva PSG. În plus, fanii preferă mai mult să urmărească meciuri în care miza este mare", a continuat Wenger.

Mai multe jocuri cu echipe mari, mai multe meciuri eliminatorii, mai puţine partide de calificare: aşa se poate rezuma gândirea lui Wenger. Nu se aşteaptă modificări în aceste sens până în 2024, conform fostului antrenor, deoarece programul pentru următoarele competiţii este deja stabilit.

Cu toate acestea, el a schiţat cum ar putea arăta programul în viitor. "Cupa Mondială 2026 în Statele Unite, Mexic şi Canada; un turneu final al Campionatului European şi celelalte competiţii continentale în 2027; o altă Cupă Mondială în 2028 şi aşa mai departe", a dezvăluit Wenger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.